Срещата между беше наложителна, тъй като се създаде обществено напрежение,

...
Срещата между беше наложителна, тъй като се създаде обществено напрежение,
Коментари Харесай

Експерт за конфискацията на коли на пияни и дрогирани водачи: Приема се, че са веществено доказателство

Срещата сред беше наложителна , защото се сътвори публично напрежение , разяснява юристът и някогашен зам.-председател на Народното събрание Явор Нотев във връзка конфискацията на коли на пияни и дрогирани водачи . Според него хората не са наясно какво тъкмо ще стане с автомобила им, както и на какво съображение лидерът ще бъде свалян от него.

„ Адвокати ми обясниха, че моментът, в който се смъква лидерът от транспортното средство, не е миг за конфискацията, а се приема, че автомобилът е материално доказателство по правосъдното дело “ , разяснява от своя страна и автоекспертът от съдружие „ Пътна сигурност “ Красимир Георгиев .

Адвокат Нотев изясни, че сега коментираният и подложен на критика текст гласи, че след правосъдното изговаряне колата може да бъде иззет .

„ Това наложи тази бъркотия – лишен, арестуван и така нататък По създание автомобилът се лишава и служителите на реда стартират да му търсят място на паркинг – нещо, което също се оказа проблем “ , добави юристът.

Юристът направи коментар и за случая с княгиня Калина колата , с която тя е аварирала, не е нейна . По този мотив той съобщи: „ Законодателят споделя, че отговорното лице би трябвало да заплати равностойността на автомобила. Всички обаче си представяме до какви наложителни и комплицирани дейности ще докара назначението на експертизи, които да оценят цената на возилото “.

Той счита, че има неравнопоставеност , тъй като единият водач ще да бъде осъден повече за постъпката си, а другият – по-малко, защото цената на колите им е друга.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР