Срещата между американския държавен секретар и гръцкия му колега Никос

...
Срещата между американския държавен секретар и гръцкия му колега Никос
Коментари Харесай

Помпео в Гърция: Сътрудничество за отбрана, енергетика, инвестиции

Срещата сред американския държавен секретар и гръцкия му сътрудник Никос Дендиас в Солун завърши, оповестява „ Keep Talking Greece “. В срещата, траяла към 45 минути, преобладаващи въпроси бяха тези от двустранен, районен и интернационален интерес, като се акцентира на стратегическия разговор сред и Съединени американски щати, защитата и енергийното съдействие.
Двамата топ дипломати направиха обзор на стратегическия разговор сред Съединени американски щати и Гърция. „ Съединените щати и Гърция удостоверяват уговорката си към стратегическия разговор като удостоверение за изключителните двустранни връзки на двете страни. По мотив този обзор на високо ниво те потвърдиха взаимното си предпочитание за задълбочаване на съдействието “, съобщи гръцкото външно министерство в взаимно изказване, изтъквайки основните браншове на съдействието. Тези браншове са: районно съдействие, защита и сигурност, правоприлагане и битка с тероризма, търговия и вложения, енергетика, връзки сред народите.
По отношение на разделите за районно съдействие в взаимното изказване се отбелязва, че „ Съединени американски щати и Гърция са споделили отзиви за и са удостоверили убеждението си, че въпросите за делимитацията на морето би трябвало да се вземат решение по кротичък метод в сходство с интернационалното право “.
След срещата Майк Помпео разгласява в Twitter:
„ Винаги е фантастично да се видя с гръцкия външен министър. Днес в Солун обсъдихме трайната мощ на връзките сред Съединени американски щати и Гърция, Западните Балкани и деескалацията на напрежението в Източното Средиземноморие “.
По време на визитата си в Солун държавният секретар на Съединени американски щати също ще взе участие в кръгла маса за енергетиката, ще бъде подписано съглашение за научно-технологична интервенция сред Гърция и Съединени американски щати.
Посещението на Помпео в Солун ще приключи с посещаване на Еврейския музей.
 Помпео: Съединени американски щати са загрижени за напрежението сред Гърция и Турция Помпео: Съединени американски щати са загрижени за напрежението сред Гърция и Турция
Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео заяви, че Съединени американски щати са " загрижени " за напрежението сред Турция и Гърция в Източното Средиземноморие....
По-късно държавният секретар ще пътува до, където ще посети военноморската база Суда, с цел да подчертае мощното партньорство за сигурност сред двете страни.
Помпео ще се срещне и с премиера, който ще го одобри в фамилния си дом.
Високопоставената аудиенция има алегорично значение, защото идва в миг на интензивни дипломатически начинания от страна на Гърция заради напрежението в Източното Средиземно море и обстоятелството, че Атина и Анкара са се договорили да възобновят проучвателните контакти.
Заслужава да се означи, че Помпео прекъсва традицията на американската дипломация да посещава и двете страни, когато е в региона. Не е планувано Майк Помпео да посети Турция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР