Срещата е насрочена за края на годината и това е

...
Срещата е насрочена за края на годината и това е
Коментари Харесай

Украйна игнорира Русия за черноморски форум

Срещата е планувана за края на годината и това е невиждан случай в 25-годишната история на ПАЧИС,предаде Българска телеграфна агенция.

Ръководителят на съветската делегация в асамблеята съветският народен представител Михаил Емелянов посочи, че въпросът е бил разискван на среща на ръководителя на съветския парламент Вячеслав Володин с председателката на сръбския парламент Мая Гойкович.

"ПАЧИС е доста комплицирана организация, в нея има страни в двустранни спорове, само че в никакъв случай до момента не се е случвало една страна, която е в изострен спор с друга страна, да не предложения делегацията й на съвещание. Сега обаче настъпи подобен възмутим случай ", съобщи Емелянов.

Обърнахме внимание на сръбските сътрудници на този факт и ги помолихме за поддръжка, да пазят ползите на Русия (в ПАЧИС) в наше неявяване. Защото този факт е невиждан. Украйна плюе освен на нормите на интернационалното право, а и на разпоредбите на парламентарното възпитание. Има комплицирани връзки сред Армения и Азербайджан, сред Албания и Сърбия, сред Армения и Турция, само че те постоянно са си отправяли взаимни предложения. Никога до момента не се е случвало страна-организатор да не насочи покана към страна-участник. Това е улична просвета. За жал обаче господин (Андрий) Парубий, който в този момент е ръководител на Народното събрание (на Украйна), е пристигнал от Майдана, а майданната просвета е надълбоко заложена. С това се отличават депутатите на украинския парламент, съобщи Емелянов и добави, че Русия няма да може да взе участие да съвещанието на ПАЧИС в Киев, откакто не е получила покана.

Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо съдействие е основана на 26 февруари 1993 година в Истанбул от ръководителите на парламентите на Азербайджан, Албания, Армения, Грузия, Молдова, Румъния, Русия, Турция и Украйна. Впоследствие към асамблеята се причисляват България и Гърция.

Асамблеята е формирана от 76 депутати от 11-те страни членки на Черноморското икономическо съдействие.

Със статут на наблюдаващ са парламентите на редица страни като Германия, Франция, Израел, Египет, Словакия и Беларус.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР