Срещат се в телата ни и в природата, но изглежда

...
Срещат се в телата ни и в природата, но изглежда
Коментари Харесай

С какви химикали замърсяваме тeлата си

Срещат се в телата ни и в природата, само че наподобява не ги познаваме. Наскоро девет европейски неправителствени организации проучиха към 40 типа хранителни опаковки, продавани в Европейски Съюз и откриха, че 32 от тях съдържат PFAS.

„ В хартиените или картонени опаковки те са средство срещу омазняване и не разрешават образуването на мазни петна върху плика с чипс да вземем за пример, тъй че да не замърсите пръстите си. Това е прекомерно едва преимущество спрямо вероятния риск от замърсяване на тялото на потребителя ", споделя пред Euronews Франсоа Вейлерет, представител на неправителствената организация Génération Futures

Европейският орган за сигурност на храните приема риска съществено и научната общественост разисква евентуалната щета от тези субстанции.

„ В перинаталния интервал в случай че майката е изложена на въздействието на PFAS, може да има последици за потомството “, споделя Мюриел Мерсие-Бонин, откривател по хранителна токсикология в INRAE.

„ Свързваме ги със случаи на рак, увреждания на щитовидната жлеза и намаляване на имунната система. Смятаме също, че този...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР