Среща с посланиците на САЩ, Русия и Китай ще проведе

...
Среща с посланиците на САЩ, Русия и Китай ще проведе
Коментари Харесай

Вучич се среща с посланиците на САЩ, Русия и Китай

Среща с посланиците на Съединени американски щати, Русия и Китай ще организира през днешния ден сръбският президент Александър Вучич, заяви президентската канцеларията след конфликтите в Северно Косово, съобщи Ройтерс.

Вучич подреди на армията да бъде в оптималната бойна подготвеност, откакто двадесет и петима военни от многонационалните сили на НАТО в Косово Кейфор (KFOR) бяха ранени при конфликти със сръбски стачкуващи, настояващи за оставката на кметове албанци.

Вучич ще се срещне в 09:00 ч. българско време с посланиците на Съединени американски щати, Италия, Франция, Германия и Англия, а също по този начин и с ръководителя на представителството на Европейския съюз в Прищина, се споделя в изказването на президентската канцелария.

След това сръбският водач ще се срещне поотделно с посланиците на Финландия, Русия и Китай, предава Българска телеграфна агенция.

Късно през вчерашния ден ръководителят на европейската дипломатическа работа Жозеп Борел осъди конфликтите, като окачестви насилието против миротворците от НАТО като „ безусловно недопустимо “.

„ Европейски Съюз приканва управляващите на Косово и стачкуващите неотложно и абсолютно да деескалират обстановката “, съобщи Борел в „ Туитър “.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР