Среща с жителите на квартал Съдийски готви зам.-кметът Георги Титюков през

...
Среща с жителите на квартал Съдийски готви зам.-кметът Георги Титюков през
Коментари Харесай

Вижте кой спъва плановете за нова ясла в Съдийски

Среща с жителите на квартал " Съдийски " готви зам.-кметът Георги Титюков през идната седмица, съобщи репортер на Plovdiv24.bg. Тя идва като продължение на проблема със замразеното изграждане на Център за настаняване от фамилен вид и преходно жилище за младежи на ул. " Стоян Михайловски " 13 - всичко по тематиката четете ТУК!

През октомври предходната година Титюков се срещна с пловдивчани на място; тогава се стигна до решението общинските съветници от " Кауза Пловдив " да предложат в бюджета на Общината за 2019-та средства за планиране и създаване на детска градина или ясла, което и направи съветникът Едуард Сарафян на сесията за бюджета - той изиска 65 000 лв. да се дефинират за планиране на детска ясла с 4 групи и млечна кухня на общинския терен от 2,5 декара. Но при гласоподаване на средствата " Кауза Пловдив " срещна непредвиден отпор от страна на кмета на регион " Централен " Георги Стаменов. 

Стаменов разгласи, че администрацията му желае да проектира пристройка за две нови групи в двора на съществуващата ЦДГ  " Радост " - една яслена и една към детската градина, както и млечна кухня. За плана изиска 20 000 лв.. " Надявам се през 2019-та година пристройката да бъде проектирана и по-късно да се избере реализатор за реализирането й ", съобщи още той. Георги Титюков, обаче, бе безапелационен, че това са две радикално разнообразни оферти - едното касае пристройка към ЦДГ  " Радост ", а другото се отнася съответно за парцела на ул. " Стоян Михайловски " 13.

Зам.-кметът напомни и срещата си с близо 300 поданици от квартала, които сами настояха за детска ясла и млечна кухня на това място. Контрапредложението на " Централен " не закъсня и Стаменов разгласи, че няма спънки теренът да се разчисти от постройките и да се трансформира в парк. 

В последна сметка решението остава в ръцете на самите пловдивчани и сумата от 65 000 лв. ще бъде изразходвана за това, което самите те изискат. Срещата ще се проведе на 12 февруари от 18 часа в учебно заведение " Георги Бенковски ", от кабинета на Титюков към този момент са изпратили формалната покана за наличие и на районния кмет.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР