Среща с жители на село Райово проведе кметът на Самоков

...
Среща с жители на село Райово проведе кметът на Самоков
Коментари Харесай

Кметът на Самоков: Предвидили сме 2 млн. лева за асфалтиране на улици в общината

Среща с поданици на село Райово организира кметът на Самоков Владимир Георгиев през днешния ден. Той поздрави уредниците на дарителската акция за ремонт на църквата в селото.

„ Подкрепям гражданските начинания, тъй като те са извънредно скъпи. Когато жителите на едно обитаемо място проявят разпоредителност, с цел да трансформират селото, квартала си, мястото където живеят, постоянно ще имат моята поддръжка. Винаги съм твърдял, че формулата за едно сполучливо локално ръководство е в взаимните дейности на администрация и жители. Аз съм горделив, че към този момент на доста места в община Самоков хората се сплотяват, с цел да поставим взаимни старания да решим проблемите, да подобрим изискванията за живот в общината ни. Общината също неведнъж е съдействала за ремонта на църквата, като е осигурила дървения материал за ремонт на покрива “, разяснява градоначалникът.



По време на срещата били разисквани няколко належащи казуса за обитаемото място, главно свързани с водоснабдяването и положението на уличната мрежа.

„ Имаме повсеместен план за замяна на водопровода, с който община Самоков кандидатства за финансиране. Кандидатстваме пред разнообразни стратегии за финансиране. Хубавото е, че в тези планове се планува и асфалтиране на улиците, през които ще премине подмяната на водопровода “, показва кметът.

Сградата на учебното заведение била снета от програмата за приватизация и се планува там да бъде читалището, детската градина и вероятно кметството.

„ Разбира се, всичко това ще бъде в съгласие с жителите на Райово и дружно ще решим защо да използваме тази постройка “, добавя Георгиев.
 Община Самоков поема ръководството на антична крепост край с. Белчин Община Самоков поема ръководството на антична крепост край с. Белчин
Министерският съвет одобри решение да даде безплатно ръководството на недвижима археологическа културна полезност на община Самоков...

За асфалтиране в Самоков и обитаемоте места са планувани 2 млн. лева без Данък добавена стойност за тази година.

Поръчката е разграничена на пет обособени позиции. Тя е финализирана с избор на реализатор. Това компанията „ Бекастрой “ ЕАД – София.

На второ място в първите две позиции е компанията „ Галчев Инженеринг “ ЕАД, която апелира класирането. Става въпрос за планувания главен ремонт на улици, осъществен посредством премахване на останки от асфалтобетоновата настилка до земната основа и полагане на нов асфалтобетонов слой в обитаемоте места на община Самоков, надлежно настоящ ремонт на улици и тротоари в гр. Самоков и обитаемоте места на община Самоков. Работата по тях не може да стартира до момента в който тече обжалването.  



„ Все отново намерихме компромисно решение за тези улици, които са в най-тежко положение, първоначално да бъдат чакълирани. Обсъдихме и идната реализация на плана за реновиране на площадното пространство, който ще стартира незабавно след одобряване на процедурите от Държавна фирма „ Земеделие “, разяснява кметът.    

Още от СОФИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР