Среща на високо равнище между американския президент Доналд Тръмп и

...
Среща на високо равнище между американския президент Доналд Тръмп и
Коментари Харесай

Предстояща среща между Путин и Тръмп

Среща на високо ниво сред американския президент Доналд Тръмп и съветския президент Владимир Путин може да се състои във финландската столица Хелзинки, сподели почитан американски представител, представен от Ройтерс. Американският държавен секретар Майк Помпейо съобщи в края на предходната седмица, че има възможност Тръмп да се срещне с съветския си сътрудник " в близко бъдеще ", след днешната аудиенция в Москва на съветника за национална сигурност на Белия дом Джон Болтън.
 
Високопоставен американски чиновник, поискал да остане неизвестен, сподели, че най-вероятният избор за място на срещата е Хелзинки, само че окончателното решение зависи от диалозите на Болтън с руснаците. Според цитираните от Ройтерс чиновници австрийската столица Виена също е била обсъждана като вид, само че той е изнемощял.
 
Финландският президент Саули Нинистьо написа в Туитър в отговор на въпроси за срещата: " Финландия е постоянно подготвена да предложи своите услуги, в случай че бъде помолена помолена ".
 
Дългоочакваната среща сред Тръмп и Путин евентуално ще се състои след форума на НАТО на 11-12 юли в Брюксел, в който се чака да взе участие Тръмп. Предвижда се също той да посети Лондон за диалози с английския министър председател Тереза Мей.
 
Тръмп, който е заявявал, че желае по-добри връзки с Русия, за последно се срещна с Путин през ноември във Виетнам в коридорите на Азиатско-тихоокеанския конгрес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР