Среща на върха Европейски съюз-Турция във Варна ще има. Тази

...
Среща на върха Европейски съюз-Турция във Варна ще има. Тази
Коментари Харесай

​Среща на върха ЕС-Турция във Варна ще има, решиха европейските лидери

Среща на върха Европейски съюз-Турция във Варна ще има. Тази нощ водачите на Съюза осъдиха остро дейностите на Турция в Средиземно и Егейско море, само че не анулираха срещата. Евросъюзът обаче изрично поддържа Гърция и Кипър в спора им с Анкара.

Вижте директното включване на кореспондента ни в Брюксел Десислава Апостолова.

Бойко Борисов е получил поддръжка от всички европейски страни за провеждането на срещата във Варна. Това не значи, че отношението към страни като Турция е еднопосочно. Премиерът загатна някои страни като Франция, Холандия, Австрия, които имат дълбоки запаси към Турция. Но всички са били безапелационни, че срещата е добър мотив за разговор.

Борисов акцентира, че тя остава единственият канал за връзка с южната ни съседка. Българският министър председател сподели, че всичко се прави в името на това да се резервира сигурността и да се подсигурява съглашението с Турция за бежанците.
Бойко Борисов, министър-председател: Огромна отговорност пред България. Голямо доверие и в това време доста упования. Категорично всяка една страна заявява, че каналите за разговор във Варна в тази ситуация би трябвало да продължат. Кипър и Гърция и всички останали. Очертава се доста тежка среща, тъй като връзките са прекомерно влошени. Тези открити канали за разговор целят - да потвърдим второто съглашение за това тези 3 милиона и половина мигранти да останат в Турция.  © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР