Среща на Световната банка с правителството в София договориха премиерът

...
Среща на Световната банка с правителството в София договориха премиерът
Коментари Харесай

Среща в София на Световната банка

Среща на Световната банка с държавното управление в София договориха министър председателят Кирил Петков и президентът на интернационалната финансова институция Дейвид Малпас по време на визитата на българския министър-председател в централата на СБ във Вашингтон. Детайлите по организацията на събитието следва да бъдат конкретизирани, оповестиха от Министерския съвет.
С изпълнителния шеф на Нидерландската група в СБ Кун Давидзе Петков разиска опциите за даване на техническа помощ в поддръжка на промените у нас, за инфраструктура, опазване на здравето и планове по линия на Плана за възобновяване и резистентност.
Войната в Украйна и тематики от енергийната сфера също бяха във фокуса на срещата на Петков с Малпас и Давидзе.
Силна поддръжка за напъните на България в битката с корупцията получи Кирил Петков по време на срещите му в Държавния департамент. Премиерът срещна домакините с ограниченията на кабинета за премахване на корупцията, както и със стъпките на държавното управление за правосъдна промяна. Акцент бе подложен върху обезпечаването на енергийната самостоятелност на България и диверсификацията. Кирил Петков посочи напъните на кабинета да бъдат открити дълготрайни решения, които да дават сигурност и непоклатимост след прекратяването на доставките от " Газпром ".
От американска страна бе приветствана поддръжката на България за Украйна. Премиерът удостовери българската позиция и означи филантропичната помощ, която оказваме на Киев, както и решението за даване на военно-техническа помощ.
Съветникът по национална сигурност Джейк Съливан акцентира солидарността на Съединени американски щати с България. Двамата разискаха значимостта да бъдат насърчавани стабилността и просперитетът на Западните Балкани, заяви държавната пресслужба.
Заедно с Кирил Петков във Вашингтон бяха министърът на енергетиката Александър Николов, министърът на защитата Драгомир Заков и заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР