Среща на НАТО по Украйна, Косово и Близкия изток ще

...
Среща на НАТО по Украйна, Косово и Близкия изток ще
Коментари Харесай

Среща на НАТО по Украйна, Косово и Близкия изток

Среща на НАТО по Украйна, Косово и Близкия изток ще се състои през днешния ден в Брюксел, заяви Алиансът на формалния си уебсайт.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг показа тематиките. Министрите на защитата на НАТО ще разискват през идващите два дни в Брюксел редица значими тематики. Сред тях са поддръжката за Украйна, засиленото въздържане и защита, интервенциите и задачите на НАТО, както и обстановката в Близкия изток.

 Зеленски в централата на НАТО в Брюксел Снимки: БФНЕС/EPA/OLIVIER MATTHYS

Както SafeNews по-рано заяви, към него се причисли украинският президент Зеленски, който е в щаб-квартирата на НАТО. Зеленски ще взе участие в срещата на ръководената от Съединени американски щати Контактна група по въпросите на защитата на Украйна, дружно с повече от 50 страни.

“Вашата битка е нашата битка, вашата сигурност е нашата сигурност, а вашите полезности са нашите полезности. И ние ще поддържаме Украйна толкоз дълго, колкото е належащо ”, сподели генералният секретар на украинският президент. “Ще продължим да укрепваме връзките си и ще помогнем на Украйна да се придвижи към участие в НАТО ”, добави той.

 

Външните министри на НАТО  разискват през днешния ден и на следващия ден Украйна, Косово, обстановката в Близкия изток и вредите на подводната инфраструктура сред Естония и Финландия
 Среща на НАТО по Украйна, Косово и Близкия изток Снимки: БГНЕС/EPA/OLIVIER MATTHYS

Съюзническите министри на защитата ще се срещнат с украинския си сътрудник министър Умеров в Съвета НАТО-Украйна този следобяд. Те ще обсъдят обстановката в Украйна и продължаващата поддръжка на НАТО.

Утре полемиките ще бъдат съсредоточени върху възпирането и защитата. Министрите ще създадат обзор на настоящата работа за обезпечаване на запаси и практикуване на постоянните отбранителни проекти, контрактувани от съюзническите водачи на срещата на върха във Вилнюс. Те ще прегледат и задачите и интервенциите на НАТО. Сред тях са Косово и Ирак, както и неотдавнашните вреди на подводната инфраструктура сред Естония и Финландия. По отношение на този случай генералният секретар съобщи, че “важното в този момент е да се откри какво се е случило и по какъв начин е могло да се случи това.

“Ако се потвърди, че става въпрос за съзнателно нахлуване против сериозна инфраструктура на НАТО, това, несъмнено, ще бъде съществено, само че също по този начин ще бъде посрещнато с обединен и съдбоносен отговор от страна на НАТО ”, сподели той.

Министрите на защитата ще обсъдят и обстановката в Близкия изток след терористичните офанзиви на Хамас против колегата на НАТО Израел. Израелският министър на защитата Йоав Галант ще осведоми съдружниците от НАТО за отговора на Израел.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР