Среща без резултат – това е общото очакване на западноевропейската

...
Среща без резултат – това е общото очакване на западноевропейската
Коментари Харесай

Срещата във Варна във вниманието на европейските медии

„ Среща без резултат ” – това е общото очакване на западноевропейската преса. Турският вестник „ Хюриет ” пък я дефинира като „ решаваща ”.

Според Ройтерс това е „ един от последните шансове за разговор ” сред Брюксел и Анкара.

Разговор, който няма да е „ изключително обещаващ ”, е и мнението на европейското издание на „ Политико ”, написа btvnovinite.bg.

Прогнозите може и да се осъществен: Часове преди срещата австрийският канцлер Себастиан Курц удостовери в „ Туитър ” твърдата си позиция против Турция.

 

„ Има потребност от почтени връзки сред Европейски Съюз и Турция. Преговорите за присъединение би трябвало да бъдат прекъснати и вместо това да се водят ясни връзки като съседи. Това е значимо още повече поради турската военна атака в Сирия ”, уточни той.

В изявление външният министър на Люксембург акцентира, че по бежанския  въпрос Европа не би трябвало да дава пари в брой на Турция, а за планове.

„ Ердоган ще си тръгне с празни ръце, само че все пак ще бъде победител ”, написа пък немският „ Велт ”.

 Медии, среща, Варна

„ Среща без резултат ” – това е общото очакване на западноевропейската преса. Турският вестник „ Хюриет ” пък я дефинира като „ решаваща ”. Според Ройтерс това е „ един от последните шансове за разговор ” сред Брюксел и Анкара. Разговор, който няма да е „ изключително обещаващ ”, е и мнението на европейското издание на „ Политико ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР