Средствата за построяването на паметник на Васил Левски в Русе

...
Средствата за построяването на паметник на Васил Левски в Русе
Коментари Харесай

В Русе ще събират средства за изграждането на паметник на Левски

Средствата за построяването на монумент на Васил Левски в Русе към този момент се набират посредством национална дарителска акция. Монументът ще коства към 130 хиляди лв., а родолюбивите българи ще имат опция да дадат своя принос по разнообразни способи.

До момента в сметката за построяването на монумент на Апостола в Русе има събрани близо 24 хиляди лв.. От тях 20 хиляди са обезпечени от община Русе, останалите са от донори. Най-разпространеният метод за набиране на средства е посредством продажбата на особено отпечатани пощенски картички с плана за монумент.

Дарителите на по-големи суми ще получават като знак на признателност за своя жест специфични грамоти. Онези от спомоществователите, които дадат суми от 2 хиляди лв. за построяването на монумента, ще се получат макет на бъдещия монумент на Апостола. А имената на дарилите по 10 хиляди лв. - ще бъдат изписани върху специфична плоча.

,,Идеята е построяването на паметника на Левски и фондонабирането надлежно за него да бъде и възпитателно, да бъде и някаква спомагателна школа по родолюбие'', изясни пред Българска национална телевизия Искрен Веселинов, член на Инициативния комитет за построяването на паметника.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР