Средствата за построяването на паметник на Васил Левски в Русе

...
Средствата за построяването на паметник на Васил Левски в Русе
Коментари Харесай

Национална дарителска кампания ще събира пари за паметник на Левски в Русе

Средствата за построяването на монумент на Васил Левски в Русе към този момент се набират посредством национална дарителска акция. Монументът ще коства към 130 хиляди лв., а родолюбивите българи ще имат опция да дадат своя принос по разнообразни способи.

Русе

До момента в сметката за построяването на монумент на Апостола в Русе има събрани близо 24 хиляди лв.. От тях 20 хиляди са обезпечени от община Русе, останалите са от донори. Най-разпространеният метод за набиране на средства е посредством продажбата на особено отпечатани пощенски картички с плана за монумент.
Искрен Веселинов - член на Инициативния комитет за построяването на монумент на Левски: С тази картичка, на стойност 2 лв., считаме да се опитаме посредством другите клубове... и учебните заведения, и университетите, да създадем съпричастни нашите най-млади съграждани.
Дарителите на по-големи суми ще получават като знак на признателност за своя жест специфични грамоти. Онези от спомоществователите, които дадат суми от 2 хиляди лв. за построяването на монумента, ще се получат макет на бъдещия монумент на Апостола. А имената на дарилите по 10 хиляди лв. - ще бъдат изписани върху специфична плоча.
Искрен Веселинов - член на Инициативния комитет за построяването на монумент на Левски: Идеята е построяването на паметника на Левски и фондонабирането надлежно за него да бъде и възпитателно, да бъде и някаква спомагателна школа по родолюбие.
Фенклубовете на огромните тимове у нас също ще бъдат поканени да се включат в родолюбивата идея. Заедно с тях ще бъдат проведени събития, с цел да се съберат повече средства за построяването на паметника.
 Издигат монумент на Левски в Русе до 1 година Издигат монумент на Левски в Русе до 1 година
До една година към този момент и Русе ще има монумент на Васил Левски. 11-членното жури от разнообразни експерти избраха композицията, препоръчана от русенския ску...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР