Средствата за отстъпката от 0,25 лева се очаква да приключат

...
Средствата за отстъпката от 0,25 лева се очаква да приключат
Коментари Харесай

Икономическият министър предлага до 70 стотинки отстъпка за горивата

Средствата за отстъпката от 0,25 лв. се чака да приключат в края на ноември

Ако се одобри предлагането ни, помощта за горивата може да е 0,50 - 0,70 лева, заяви служебният министър на икономикатаНикола Стоянов в предаването “Тази заран ” по.

Той акцентира, че служебното държавно управление е предложило и законови промени, при които за тази помощ да не се дават пари от бюджета, а в противен случай да се изземват свръхпечалбите на фирмите от бранш “Горива ”.

По думите му в последна сметка е значимо народните представители какво ще одобряват. “Ние можем единствено да предлагаме ”, добави Стоянов.

“Средствата за отстъпката от 0,25 лева за всеобщите горива бензин и дизел се чака да приключат в края на ноември или доникъде на декември ”, сподели той.

Дървата за огрев

“Има заповед от преди година и половина, съгласно която дърводобивът би трябвало да се понижи с 30%. Количествата дърва, които се добиват в България са спаднали с 1 млн. кубика годишно. Същевременно има и нараснало търсене до 2-3 пъти ”, сподели икономическият министър.

Според него това е обикновено поради енергийната рецесия в цяла Европа. “Хората се запасяват поради високите цени на енергоизточниците ”, добави той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР