Средствата ще бъдат отпуснати в срок до 30 юни, до

...
Средствата ще бъдат отпуснати в срок до 30 юни, до
Коментари Харесай

Със 150 млн. лв. държавата ще подкрепи земеделците

Средствата ще бъдат отпуснати в период до 30 юни, до когато е удължена на европейско равнище помощта, обвързвана с войната в Украйна. За задачата ще бъдат преструктурирани средства от бюджета на Министерството на земеделието и храните и на Държавен фонд „ Земеделие “.

Това разгласи нощес министър-председателят Николай Денков пред публицисти след среща с представители на браншови организации на аграрни производители.

В диалога в Министерския съвет участваха също министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, заместник-министри от ведомството и заместник-министърът на финансите Георги Клисурски.

Зърнопроизводителите, които са били на загуба през 2023 година, държавното управление също предлага да бъдат подкрепени. Загубите ще бъдат доказвани посредством годишните декларациите, които следва да се подадат в Национална агенция за приходите до края на месец февруари.

Необходимите средства са обезпечени от бюджета на земеделското министерство и няма да са за сметка на Стратегическия проект за развиване на земеделието и селските региони. Акад. Денков подсети също, че има благоприятни условия и за нисколихвени заеми - на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР