Средствата ще бъдат изплатени от Агенцията за социално подпомагане по

...
Средствата ще бъдат изплатени от Агенцията за социално подпомагане по
Коментари Харесай

Кой ще получи помощ за транспорт?

Средствата ще бъдат изплатени от Агенцията за обществено подкрепяне по длъжностен път на фамилии, които в интервала от 01.12.2023 година до 29.02.2024 година получават месечни помощи за развъждане на дете до довеждане докрай на приблизително обучение, само че не повече от 20-годишна възраст, изясняват от Министерството на труда и обществената политика. Не е належащо правоимащите фамилии да подават заявки за приемането на компенсацията.

 

Семейните помощи за деца се отпускат с подоходен аршин. Това подсигурява, че с програмата на държавното управление ще бъдат подкрепени семейства, които изпитват усложнения да покрият повишените си разноски за превоз. Ще се подкрепят фамилии със междинен месечен приход на човек под минималната заплата за страната за 2024 година, което ги слага в риск от беднотия и обществено изключване.

 

 

Програмата е създадена от Министерството на труда и обществената политика и Министерството на стопанската система и промишлеността в осъществяване на Закона за компенсиране на разноските на потребителите на превоз. В него е регламентирано, че събраните във фонд „ Сигурност на електроенергийната система “ месечни вноски върху нефтопродукти, създадени в България от недопечен петрол с генезис от Русия, ще се разходват за компенсиране на разноските на потребителите за превоз по ред и условия, избрани с разпореждане на Министерския съвет.

Целта на програмата е да добави пакета от подкрепящи ограничения на държавното управление, ориентирани към фамилиите с деца в България. Еднократната отплата ще бъде изплатена по касов или по банков път до 30.06.2024 година според от метода, по който фамилиите получават месечните помощи за развъждане на дете.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР