Средствата, предвидени при подписването на договора за строеж на зала

...
Средствата, предвидени при подписването на договора за строеж на зала
Коментари Харесай

Строителите: Завършваме зала Дунав за 4 месеца, ако има а...

Средствата, планувани при подписването на контракта за градеж на зала „ Дунав ”, не са увеличавани. Това съобщи за „ Марица ” ръководителят на плана Ценка Михайлова във връзка на обявата в „ Марица ” за компаниите, които аплайват за публични поръчки в Община Пловдив. Обектът е предоставен на компания „ Пирс - Д ”.

„ Нямаме подписан анекс към контракта, който е малко под 3,5 млн. лв. без Данък добавена стойност. Той е обществен и всеки може да ревизира в уеб страницата, че парите не са увеличени ”, акцентира Михайлова. Тя добави, че нарастването на контрактуваната стойност за обекта е тематика на диалог с представителите на Общината от една година, само че към този момент спомагателни средства не са предоставени. 

Заради инфлацията компанията е внесла в Общината разбор на всяка от общо над 800 позиции със остаряла и нова цена на материалите дружно с икономическа аргументация. Решение до този миг няма.  Залата е приключена на повече от 70 % и строителите изясняват забавянето на пусковия период с пандемията и повишаването на горивата и строителните материали. „ Стремим се да не стопираме работата, обвързвана с повече труд и по-малко материали, само че няма по какъв начин сами да финансираме завършването на обекта. Поискали сме 800 000 лв. без Данък добавена стойност и чакаме решение от Община Пловдив ”, изясни Ценка Михайлова.

Тя добави, че откакто бъдат отпуснати спомагателни средства, зала „ Дунав ” ще бъде изцяло приключена. В този интервал ще бъде отстранена остарялата постройка и на нейно място ще се оформи отвесната планировка с многофункционална спортна площадка навън. 

В бюджета на Община Пловдив са планувани допълнително  800 000 лв. за зала " Дунав ", само че се чака Министерският съвет да утвърди методиката, по която да се начисляват индексации  на публични поръчки, изясни зам.-кметът по спорт Георги Титюков. Той удостовери, че договорът с " Пирс - Д " на стойност 3,5 млн. лв. не е променян. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР