Средствата от общинския бюджет на Царево, които са били използвани

...
Средствата от общинския бюджет на Царево, които са били използвани
Коментари Харесай

Царево ще рефинансира стар заем, а остатъка ще вложи в обекти от здравната и образователната инфраструктура

Средствата от общинския бюджет на Царево, които са били употребявани за неотложни действия след сериозните наводнения от септември предходната година, към момента не са възобновени от страната, съобщават от крайморската община.

Оттам прибавят, че за облекчение на общинската хазна се планува рефинансиране на заем, като усвоеният излишък ще бъде употребен за финансирането на обекти от здравната и просветителна инфраструктура. 

Община Царево и все още има банков заем, който в действителност ще погасим, а с остатъка ще подсигуряваме няколко стратегически обекта за всички обитаеми места. Предлагаме да довършим Медицинския център, да влагаме в детската градина и учебното заведение в Ахтопол и детската градина в Царево, показаха от общината. От там увериха, че моментът е подобаващ, защото изискванията по сегашния заем няма да бъдат изменени, а вноската ще остане същата.

" През годината ще участваме в доста планове с европейско финансиране, за които имаме разноски, ще осигурим командировани служители на реда, всеки миг започваме създаване на тръбопровод в село Варвара, приготвяме процедура за спортната зала в Царево, също и процедури за саниране на mротивопожарната работа и за нова апаратура за енергийна успеваемост и ремонт в детската градина. С рефинансирането на заема балансираме общинския бюджет и ще реализираме доста положителни резултати. Процедурата се организира напълно обществено, с публикация, покана за предложения, след което ще има съвещание на Общинския съвет ", съобщи кметът на Община Царево Марин Димов. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР