Средствата, които отпуска правителството, отиват пряко при хората. Парите се

...
Средствата, които отпуска правителството, отиват пряко при хората. Парите се
Коментари Харесай

Финансираме общините без значение от партията на кмета

Средствата, които отпуска държавното управление, отиват директно при хората. Парите се дават за водоснабдяване, канализация, учебни заведения, обучение, спорт, паркове и то в общини, където кметовете са от целия политически набор. Точно по този начин ще продължим да работим и да оказваме помощ. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на постоянното съвещание на кабинета.

По време на съвещанието държавното управление отпусна 8,7 млн. лева по бюджетите на общините Лесичово, Белово, Смолян, Плевен, Радомир, Мездра, Сливен и Болярово.

Борисов акцентира, че интензивно ще продължи поддръжката за всички общини в България, а в последните години се слага акцент върху финансирането на планове, значими за жителите на Северозапада, Севера и Родопите.

„ Грижата към общините на държавното управление постоянно е била съответна и точна, отчитаме проблемите на дадените обитаеми места и с всички наши решения сме се старали да подобрим изискванията, в които живеят хората “, означи министърът на финансите Кирил Ананиев по време на съвещанието. Ананиев добави, че Министерският съвет продължава да поддържа с финансова помощ също построяването и ремонтите на християнски храмове и манастири в страната.

От отпуснатите от държавното управление средства през днешния ден 786 000 лв. са планувани за община Лесичово, с които ще се извърши главен ремонт на улични мрежи на територията на селата Динката и Калугерово. „ Доста планове се извършват в нашата община. Имаме огромна потребност от ремонт на инфраструктурата. Сериозен ремонт не е имало дълги години и тази помощ ще ни е добре пристигнала “, съобщи пред премиера Борисов кметът на община Лесичово Серьожа Лазаров.

С 1 200 000 лева Министерският съвет подкрепя община Белово за реализирането на главен ремонт и възобновяване на централната градска част на града. Кметът на Белово Костадин Варев посочи, че със средствата ще се обнови и преобрази центърът на града и ще се улесни достъпът до автогарата и жп гарата.

Третата подкрепена община от държавното управление с 285 000 лева е Смолян. Със сумата ще се извърши ремонт на покрива на постройката на Родопския трагичен спектакъл. „ Нашата община е високопланинска и имаме 86 обитаеми места, 486 км е общинската пътна мрежа без улиците на селата и града “, означи кметът на Смолян Николай Мелемов пред министър-председателя Борисов, наблягайки смисъла на всяка една финансова поддръжка от страна на държавното управление.

656 000 лева се отпускат на община Плевен за консервация и реституция на Къща-музей „ Цар Освободител Александър II “ и на Параклис-мавзолей „ Св. Георги Победоносец “, както и за ремонт на улица „ Генерал Скобелев “ в границите на съвещанието на Министерския съвет. Кметът на града Георг Спартански подчертава, че Плевен е туристически град и разчита на туристическите потоци. „ С отпуснатите средства ще осъществяваме първия стадий на плана за възобновяване на инфраструктурата. В момента довършваме и водния цикъл “, посочи Спартански. Кметът изрече признателност към кабинета, защото предходната година бе трансферирана част от естествен парк Кайлъка на общината и бяха обезпечени средства за поддържането, което жителите правят оценка.

По бюджета на община Радомир ще бъдат преведени 1 568 000 лева за реорганизация, съоръжение и обзавеждане на многофункционална спортна зала в града. „ Преди 15 години новопостроената спортна зала беше разрушена, от този момент сме без спортна зала “, уточни кметът на Радомир Пламен Алексиев. Той посочи, че волейболът е с обичаи в Радомир, а с една реконструирана спортна зала ще се даде опция за провеждането на съществени спортни мероприятия в града.

За община Мездра държавното управление отпусна 1 606 000 лева, с които ще се извърши ремонт и реорганизация на водопроводи и улици в обитаемоте места на общината. Кметът на Мездра Иван Аспарухов акцентира, че посредством Оперативната стратегия „ Региони в напредък “ бе усъвършенствана инфраструктурата в общината. „ Сега ще се усъвършенства водоснабдяването “, сподели Аспарухов и добави, че в това време се работи за възстановяване на положението на обитаемоте места по периферията на общината. „ Средствата към Северозапада потекоха. Усилено се работи и по пътя Ботевград-Мездра “, добави кметът Аспарухов.

В рамките на съвещанието на Министерския съвет за община Болярово бяха отпуснати 816 600 лева за реорганизация на ул. „ Младежка “ в града. „ Тази помощ е за улица, където живеят младежи - 50 фамилии. Това е извънредно огромна помощ “, акцентира кметът на Болярово Христо Христов. Той посочи, че за развиването на региона от основно значение е и направената реорганизация на компресорната станция „ Странджа “, където доста хора намират работа.

С 1 785 000 лева бе подкрепена община Сливен за създаване на две спомагателни учебни здания за Профилираната природо-математическа гимназия „ Добри Чинтулов “ и Профилираната гимназия с преподаване на западни езици „ Захарий Стоянов “. Премиерът Борисов акцентира, че в центъра на града се намират трите най-големи учебни заведения и в центъра се построява физкултурен салон за едно от тях и по тази причина през днешния ден се отпускат средства, с цел да разполагат и другите две учебни заведения с физкултурни салони. Кметът на Сливен Стефан Радев осведоми, че 1500 деца учат в двете най-стари гимназии. „ Ще поставим всички старания да създадем 2 красиви и функционални салона “, сподели Радев. „ Да извършите такива салони, че да им се радват родителите. Хубаво е да се учи математика и физика, само че и придвижването и спортът имат голямо значение за децата “, подчертава министър-председателят Бойко Борисов.

В рамките на съвещанието на кабинета бяха отпуснати също 600 000 лева за доизграждане на манастирския комплекс „ Света Троица “ в местността Кръстова гора.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР