До края на годината трябва да бъде завършен участъкът на

...
До края на годината трябва да бъде завършен участъкът на
Коментари Харесай

Последният лот на магистрала Европа ще е готов през 2021 година

До края на годината би трябвало да бъде приключен секторът на автомагистрала "Европа " от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ до Драгоман. Това ще спести часове при пътуванията сред Сърбия и България и ще способства за подобряването на пътната сигурност, увери министър председателят Бойко Борисов.

В момента се работи по пътен подлез „ Калотина “ при 2-ри км, по краткотрайния ЖП-мост на 3-ти км, по надлез за мечки на 4-тия километър и по още три селскостопански подлеза. През ноември бе приключена предварително правата от Сливница до Драгоман, дълга 17 км и построена напълно с пари от страната, уточни още министър председателят във Facebook.

Той добави, че третият сектор от автомагистралата е от Сливница до връзката със Северната скоростна дъга. Той е 16 км и ще минава по ново трасе. За него е направен техническият план, тази година ще бъдат оповестени публичните поръчки за реализатор и контрол.

"Така се прави път. За 10 минути ще се минава по новия лот. Става луксозна автомагистрала. Тази година и тук ще стане готово. Много хора работят. Има периоди и работят доста багери и камиони. Строителните действия започнаха през февруари 2020 година, само че осъществяването на терен е към този момент над 35%. Изпълняват се ровове, диги, асфалтови работи, бетонови и армировъчни работи. Когато влагаме в развиването на инфраструктурата и поддържаме добър бизнес климат - стопанската система ще върви нагоре ", похвали се Борисов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР