Средства за изграждане и развитие на безжични интернет мрежи ще

...
Средства за изграждане и развитие на безжични интернет мрежи ще
Коментари Харесай

15 училища в Монтана получават средства за безплатен wi-fi

Средства за създаване и развиване на безжични интернет мрежи ще получат 15 учебни заведения в област в Монтана, заяви началникът на Регионалното ръководство по образованието Трайка Трайкова.
Парите са обезпечени с решение на държавното управление от 10 октомври. Близо 7 милиона и 70 хиляди лв. ще бъдат разпределени за 550 държавни и общински учебни заведения в страната.
Всички 300 начални учители в област Монтана ще бъдат подготвени по какъв начин да употребяват цифрови технологии в просветителния развой, посочи Трайкова при представянето на задачите на плана.
Той е пилотен за Северозапада и поради огромния интерес до края на годината най-вероятно ще бъдат подготвени 900 начални учители от Монтана, Видин, Враца, Ловеч и Плевен, посочи Гергана Паси - ръководител на Дигитална национална коалиция.
Социологическо изследване, извършено през май, сочи, че над половината от началните учители в района се усещат неуверени да употребяват цифровите технологии в просветителния развой.
В Монтана първите образования са извършени в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия ", където има към този момент шест компютърни кабинета и зала с интерактивна дъска.
„ Практиката демонстрира, че множеството учители нямат нужната подготовка и не ги употребяват. Това е главният проблем”, смята шефът на гимназията Красимира Каменова
Обученията дават умения на преподавателите в потребление на интерактивна дъска, по какъв начин да създадат по-интересен обичайния урок за учениците, по какъв начин да запишат видео-урок.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР