Средства, конфискувани от обкръжението на бившия украински президент Виктор Янукович,

...
Средства, конфискувани от обкръжението на бившия украински президент Виктор Янукович,
Коментари Харесай

Порошенко и хората му си разпределили конфискуваните от предшествениците им стотици милиони


Средства, иззети от обкръжението на някогашния украински президент Виктор Янукович, са били поделени сред управляващите при Петро Порошенко. Това съобщи Сам Кислин, консултант на президента Доналд Тръмп, съобщи БГНЕС, базирайки се на РИА „ Новости “.

По думите на съветника било е дадено конфискуваните пари да бъдат трансферирани в държавния бюджет, само че това не се случило. Вместо това $503 млн. е получил Порошенко посредством някогашния първи зам-секретар на Съвета за национална сигурност и защита (СНБО) Олег Гладковски (Свинарчук). Още $300 млн. e получил някогашният украински общоприет прокурор Юрий Луценко, а $20 млн. – някогашният секретар на СНБО Александър Турчинов.

Сам Кислин към този момент бе обвинил Порошенко, че е изнесъл от Украйна минимум $8 милиарда. По-специално от $700 до $800 млн. са били изнесени посредством държавната компания „ Центренерго ”, съобщи американският консултант.

Държавното бюро за следствие на Украйна (ГБР) прави 12 следствия, свързани с активността на Порошенко. Те засягат възможна държавна измяна, узаконяване на незаконни приходи в офшорки и евентуално интервенция в работата на правосъдната власт.

Ведомството прави следствие и на вероятни нарушавания на закона при влизането на украински кораби в съветските териториални води в региона на Крим през ноември 2018 година. По всички каузи някогашният президент се води като очевидец. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР