Средното увеличение на данък МПС В община Кюстендил е със

...
Средното увеличение на данък МПС В община Кюстендил е със
Коментари Харесай

Средното увеличение на данък МПС В Кюстендил е 47%, кметът отговаря на всички въпроси на протестиращите

Средното нарастване на налог МПС В община Кюстендил е със 47% и то е за персоналните автомобил, за служебните коли не е повишен налога, съобщи кмета на общината Петър Паунов.Той азедно с ръководителя на Общински съвет предложиха

Между 1лв. и 10 лева е нарастването за семейство в община Кюстендил, няма да го усетите, в случай че сме икономисали хиляди.Държавата ни задлъжни с над 10 милиарда, само че тъй като това е далечно за всеки от нас, сочиме 10 - те лв., които ще влязат в общината,заяви кметът на община Кюстендил Петър Паунов.

„ Отново с огромна болежка стоя пред вас, с цел да припомня че през изтеклите години ние постоянно сме били на първа линия като ангажираност и знаем неволите и усложненията на всеки едни от нас и ги споделяме.В тежките времена когато започнаха икономическите рецесии 2008 г.общината беше буфера сред вас и усложненията,за да можем по- леко да минем през икономическата рецесия.Когато пристигнаха по- положителните времена ние намалихме всички облагателни ставки през годините пропорционално с повече от 50% бяха понижени ставките за налог здания такса боклук, а налозите да транспортните средства през годините са били на минималната допустима цена, както и таксата за таксиметровите транспорти.

От встъпването през 2019 г- в последния мандат единствено след 3 месеца беше затворен целия свят от невиждана пандемия, през това време на първа линия бяха нашите медици и след тях органите на Министерство на вътрешните работи и ние, сътрудниците от общината и всички обществени услуги.Недопуснахме никой от вас да бъде изложен на риск, носехме по домоветe медикаменти и храна на всеки,който се нуждаеше от това.Не оставихме неизхърлени контейнери, не допуснахме да се почувствате застрашени, съдействахме, не спряхме осветлението на никое място и всичко това беше с помощта на напъните ни, с цел да можем дружно да минем през тази покруса, за някои от на с и фамилна.

Началото на 2021 година пристигна жестока политическа рецесия и отпред на страната застанаха хора които ни продадоха на медиатори, монополисти.Цената на газа се усили с 500%,цената на метана със 700%, цената на горивата със 150% Едно яйце в магазина насреща е 67 ст… ”, разяснява кмета.

Той уточни, че през всичкото това време не са спрели с апелите към страната и политическите партии неотложно да поддържат жителите,за да не се стига до напрежение.

„ Не бяхме чути и з а повече от 2 години не е влезнала една държавна стотинка в община Кюстендил.Не бяхме подкрепени в нито едно от напъните и стопираха всички европейски стратегии.Въпреки всичко виждате положението на общинските здания, всичко което се направи през годините ”, сподели още кмета.

Средното нарастване на налог МПС В община Кюстендил е със 47% и то е за персоналните автомобил, за служебните коли не е повишен налога.

„ Средното нарастване е сред 1 и 10 лева на месец за всяко едно семейство, в случай, че през този интервал за който приказвам сме съумели да икономисаме във всяко домакинство сред 500 и 3 500 лева и ви напомняхме за това и ви молихме да ги инвестирате в дограма, а не да се заробвате с добави коли, които носят задължения, застраховки.Не можахме да спрем Кюстендилска вода да разрушават улиците..

По- добре ли е да давате 5 пъти повече пари за ремонт по улиците и не дай Боже да се случват катастрофи, вместо да обезопасим пътищата и да се погрижим за сигурността на децата, които би трябвало да имат естествени тротоари, които изпочупихме с персоналните си транспортни средства и съсипахме част от зелените площи.Нищо от това не се прави, с цел да облагодетелстваме някого.Единствените облагодетелствани сме ние, кюстендилци и нашия дом и страната ни принуди да минем на лична прехрана ”, уточни още кмета.

Той съобщи, че не е задължен да върви на партийни митинги, инициирани са от хората, които доведоха страната до тук.В същия ден е бил на среща в София, касаеща капиталови планове в общината.

„ Дори дървата, които ползвате, общината ги даваше на 10 лева, това го осигуриха отново нашите сътрудници, обезпечено от скромните стотинки, които сме събирали ние.В цялата разходна част, най- символичната част ще бъде за община Кюстендил за поддържането на чистотата в личния ни дом.„ През 2021 г- направихме допитване дали да увеличим ставките, отговорихте негативно и ние се съобразихме.През идната 2022 година не спяхте да ни призовавате и да се сърдите, и да обиждате за това,че не сме вдигнали ставките и да ни питате за Радловци, да ни пращате фотоси на отпадъците и противозаконни сметища.

Няма гражданска самодейност, някой се пробва да използва силата и болката на хората.С този митинг се пробват да се скрият зад вашата болежка,болка от сметките, които донесе тяхното държавно управление.Ние в никакъв случай не сме вдигали цените на нищо, това държавно управление излъга,че ще ни докарат дървата за 45 лева до у дома, някой получи ли такива дърва? ”, безапелационен е Паунов.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов и ръководителят на Общински съвет – Иван Андонов насочиха покана за диалози по всички темиспротестиращите.

„ Ние сме откровени пред Вас, както постоянно. Готови сме да отговорим на всеки ваш въпрос – без значение какъв е. Моля всички, които са цивилен основатели определете хората, на които вярвате – най-компетентнитеи Ви чакаме в посочен от Вас ден, в 17.30 в заседателната постройка на Общината.
Моля да ни посочите лист с 15 индивида, не повече, като в него да няма партийни функционери или такива, които са били в кандидат-депутатски и настойнически листи, хора, които са свързани с разграбването на Кюстендил.
Можем да Ви посочим кой продаде предприятията и къде бяха тези хора, когато ние в понеделник преговаряхме за бъдещето на Кюстендил, а те се опитваха да се скрият за Вашата болежка “, разгласи на конференция кметът на града Петър Паунов.
Той посочи, че партийни лица няма да бъдат позволени на срещата.
„ Пред вас ще изнесем данни за това къде отива всяка една стотинка и ще отговорим на всеки един въпрос. Ние не се крием! Молбата ни е да не се поддавайте на яд! Тези партийни представители ви манипулират, те желаят да ни грабят, а ние сме пречката, за това е тази гняв към нас! Споделяме с вас всичко и в никакъв случай не сме се крили. Чуйте сърцето си и не слушайте тези партийни имитатори. Спокойно анализирайте къде отиват вашите разноски и какъв брой от тях са на общия ни дом “, разяснява още кметът.
От своя страна ръководителят на Общински съвет – Кюстендил, Иван Андонов също прикани за разсъдък и успокоение. „ Ние също страдаме и сме съпричастни към Вашата болежка, непрекъснато сме свързани с всички проблеми, било на улицата, учебните заведения, детските градини и в обществената сферата. Така че за нас също е доста тежко това решение за увеличение на налозите, само че е извънредно значимо, с цел да можем да продължим да се развиваме в тези време, в които живеем. Общината би трябвало да продължи да работи, ние не можем да спрем “, разяснява още Андонов.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР