Средното училище в Сърница и дворното пространство ще станат по-приятни

...
Средното училище в Сърница и дворното пространство ще станат по-приятни
Коментари Харесай

Училището в Сърница става по-добро място с 2 милиона лева

Средното учебно заведение в Сърница и дворното пространство ще станат по-приятни места за учене и отдих след поправки по план, извоюван от общината по Програмата за развиване на селските региони. 

Проектът е за енергийна успеваемост и ремонт на учебно заведение „ Св. Св. Кирил и Методий ” и е на стойност близо 2 милиона лв., посочи кметът Неби Бозов. 

Той разясни, че са обособили две поръчки, защото става дума за две разнообразни действия като вид и осъществяване. Едната социална поръчка е за доставка и монтаж, обзавеждане на учебното заведение – интерактивни дъски, мебели, промяна на паркета и други. Изборът на реализатор по нея ще е на 9 май. 

Втората поръчка е за строително-монтажни действия. Там са включени енергийният одит, външна изолираност, напълно замяна на отоплителната система, нов казан. Ще бъдат инсталирани нови спортни уреди няколко нови площадки. В помощ на деца с двигателни проблеми ще има роботизиран катерач за стълби. Предвижда се озеленяване на двора и монтиране на нова ограда. Конкурсът за избор на реализатор ще бъде на 3 май. Срокът за осъществяване на дейностите по целия план е 24 месеца след подписване на контракта. 

Ако не успеем това лято заради обжалване на процедурата и други спънки и не можем да сключим контракт, ще се работи и през студените месеци, разяснява Неби Бозов. По думите му и съгласно шефа на учебното заведение има опция промените да се създадат по този начин, че да се работи в половината постройка, до момента в който учениците учат в другите стаи. 

Най-важното е да започва процедурата, а това, което най-вече ни тормози е, че при нас зимата трае половин  година, добави кметът на община Сърница. 

Средното учебно заведение в общинския център сега е в положително положение и няма потребност от незабавни поправки. Проектът е напълно за възстановяване на инфраструктурата в него. Условията са естествени, само че ние желаеме да станат по-добри и да може нашите деца да получат всичко належащо, с цел да се учат. Още повече, че в града има доста младежи, а учебното заведение ни е едно от най-големите в района с близо 450 възпитаници, добави също Неби Бозов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР