Средномесечно наемът на жилища в САЩ е 1483 USD. Към

...
Средномесечно наемът на жилища в САЩ е 1483 USD. Към
Коментари Харесай

227 700 USD е средната цена на апартамент в САЩ

Средномесечно наемът на жилища в Съединени американски щати е 1483 USD. Към юни т.г. в Лос Анжелис наемните равнища са се нараснали с 10% на годишна база. Идентичен е растежът и в Лас Вегас. Във Финикс наемателите към този момент заплащат с 8.4% повече по отношение на юни 2018 година, а в Орландо - със 7.4%.

Подобен мощен растеж не се е следил на пазара на недвижими парцели в Съединени американски щати от 2016 година, означават анализатори. Цените на жилищата също порастват, само че със забавени темпове от началото на настоящата година. През юни растежът на годишна база е 5.2%. За съпоставяне в интервала ни 2017-юни 2018 година повишаването на квадратен метър жилищна повърхност е било 7.6%.

Към момента междинната цена на апартамент в Щатите е 227 700 USD. Най-силно е повишаването в Солт лейк сити - 9.3% през юни т.г. по отношение на същия месец на предходната. От юни 2018 година до момента нарастването възлиза на 9.3%. В ТООП влизат още Индианополис - 8.8% и Шарлот - 7.7%. Почти без смяна остават парцелите ситуирани на Западното крайбрежие. Увеличението в Лос Анжелис е 0.9%. В Сан Франциско цените безусловно са “замръзнали”, а в Сиатъл нарастването е 0.4%.

Наемите порастват с бързи темпове, а цените съвсем не се трансформират. Въпреки това е рано да се приказва за застоялост на пазара на недвижими парцели в Съединени американски щати, разясняват анализатори. По-точно е да се употребява думата “стабилизиране” на пазара.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР