Средно училище Константин Константинов“ в Сливен бе домакин на второто

...
Средно училище Константин Константинов“ в Сливен бе домакин на второто
Коментари Харесай

Отборът на СУ „П.К, Яворов” е победител в състезанието „Ваканция здравей! Да играем безопасно!”

Средно учебно заведение „ Константин Константинов “ в Сливен бе хазаин на второто издание на ученическото съревнование по плана на Министерство на вътрешните работи „ Работа на полицията в учебните заведения ”, за образователната 2022/23 година, под надпис „ Ваканция здравей! Да играем безвредно! ”.

Деветотбора от сливенските учебни заведения се състезаваха в разнообразни дисциплини, като демонстрираха познания и умения, свързани с полицейската работа. Наученото през образователната година беше оценено от тричленно жури - началника на бранш „ Пътна полиция ” гл.инспектор Илиян Николов,младши автоконтрольор Николай Стойчев и Емил Николов контрольор в бранш „ Противодействие на престъпната престъпност ”. Отборите решаваха кръстословица с главните полицейски действия и термини, листовки с разпоредбите за придвижване, редиха пъзел на пътен знак и се състезаваха с транспортно средство по маркиран пътен сектор за време и съблюдаване на разпоредбите. След сборуване на резултатите от четирите стадия на надпреварата победител стана тимът на СУ „ Пейо Крачолов Яворов ”.
Втори са учениците от ОУ " Елисавета Багряна ", трети се подреди тимът на Спортно учебно заведение „ Димитър Рохов “.
Победителите получиха купи, грамоти и награди, обезпечени от уредниците. За всичкиучастници бяха обезпечени поощрителни награди.
Отличията връчиха кметът Стефан Радев, основен контрольор Илиян Николов и Весела Паскалева.
За всичкиучастници бяха обезпечени поощрителни награди.

На финала всички състезатели се срещнаха със чиновниците на бранш „ Специални тактически дейности ” към ОДМВР-Сливен и имаха опция да се срещнат от близко със спецполицаите и употребяваната от тях екипировка и въоръжение, като и да им зададат разнообразни въпроси.

Събитието беорганизирано от чиновници към ОДМВР-Сливен в партньорство с Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетни и малолетни при Община Сливен и ръководителите на тимовете, участващи в надпреварата. Официални посетители на събитието бяха кметът Стефан Радев, началникът на бранш „ Пътна полиция ”- Сливен основен контрольор Илиян Николов и Весела Паскалева шеф на СУ„ Константин Константинов “.

Програмата на Министерство на вътрешните работи „ Работа на полицията в учебните заведения ” се реализира от 2000 година и е основна част от превантивната работа на полицейските чиновници във връзка с закононарушенията, осъществявани от и против деца. Основната й цел е ранната предварителна защита на подрастващите като с атрактивни занимания се утвърждава ценностното отношение към законите в страната и основава привички за безвредно държание, умения да разрешаване на спорове и взимане на съответни решения в избрани обстановки. Цели се общите старания на всички институции и на обществото като цяло да понижат броя на децата, които влизат в спор със закона или стават жертва на закононарушения.

От страна на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Сливен в проявата участваха инспектори от Детска педагогическа стая, чиновници на бранш „ Пътна полиция “ и бранш „ Специални тактически дейности “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР