Средно с около 6% повече електроенергия са потребили клиентите на

...
Средно с около 6% повече електроенергия са потребили клиентите на
Коментари Харесай

ЕНЕРГО-ПРО регистрира близо 6% повишена консумация на електроенергия през Коледните празници в сравнение с миналата година


Средно с към 6% повече електрическа енергия са потребили клиентите на ЕНЕРГО-ПРО през празничните дни 24-26 декември 2018 година по отношение на същия интервал на 2017 година. Това демонстрират данните на мрежовото сдружение ЕРП Север, което доставя електрическа енергия на над 1,1 милиона консуматори в областите Варна, Велико Търново, Габрово, Русе, Силистра, Добрич, Разград, Търговище и Шумен. За трите празнични дни на Коледа общото количество употребявана електрическа сила от клиентите на ЕНЕРГО-ПРО в Североизточна България е било близо 57 400 мегаватчаса. През същите дни на 2017 година са били потребени малко над 54 000 мегаватчаса.

За разлика от предишни години, когато всекидневно най-високо от трите празнични дни е било потреблението на Бъдни вечер, през 2018 година най-вече електрическа енергия клиентите на ЕНЕРГО-ПРО са консумирали на 26 декември. Вероятната причина за това е, че на третия празничен ден междинните температури на въздуха на територията, обслужвана от компанията, са паднали доста по отношение на предните два дни.

Положителната разлика от близо 6% нараснала консумация на електрическа енергия през интервала 24-26 декември на тази спрямо предходната година се обуславя, съгласно специалистите на сдружението, от фактът, че среднодневните температури през 2018 година по време на празничните дни са били с близо 4 градуса по-ниски от 2017 година. Най-висока процентна разлика в потреблението се следи в област Добрич, където растежът е близо 20%, а най-ниска – във Варна – под 1%.

В навечерието Новогодишните празници 62 спешни екипа на ЕРП Север, снабдени с нужните материали и принадлежности, не престават да са в цялостна подготвеност да реагират навреме при пораждане на повреди по електрическите уреди в Североизточна България.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР