Средно с 33% се увеличават от 1 април заплатите в

...
Средно с 33% се увеличават от 1 април заплатите в
Коментари Харесай

По-високи заплати от април за общинските културни институти в Благоевград

Средно с 33% се усилват от 1 април заплатите в Ансамбъл „ Пирин “, Камерна опера и Биг Бенд – Благоевград. Това бе решено след среща сред ръководителите на общинските културни институти със зам.-кмета по просвета спорт и туризъм Станислав Кимчев и кмета Методи Байкушев.

Увеличението е контрактувано в подписания преди повече от година и половина(август 2022г.)Колективен трудов контракт (КТД) сред тогавашния кмет и представителите на синдикалните организации на културните институти и досега тази част от контракта не е изпълнявана.

От 1 април влиза в действие и контрактуваното в същия КТДправо на 44 дни заплатен годишен отпуск за художествено-творческия личен състав на Ансамбъл „ Пирин “, Камерна опера и Биг Бенд – Благоевград. За художествено-техническия личен състав са планувани 34 дни. Служители с 2 деца до 18-годишна възраст имат обезпечени спомагателни два дни заплатен годишен, а чиновници с 3 или повече деца - 4 дни в допълнение.

Колективният трудов контракт урежда въпроси на трудовите и осигурителните връзки на чиновниците, които не са регламентирани с повелителни разпореждания на закона в региона на обществения разговор, трудовите правни отношения, изискванията на труд, средствата за работна заплата, спомагателното трудово заплащане и/или компенсациите, работното време, почивките и отпуските, общественото развиване и подкрепяне.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР