Средно с 18% са повишени заплатите на служителите в регионалните

...
Средно с 18% са повишени заплатите на служителите в регионалните
Коментари Харесай

Повишават заплатите на служителите в регионалните здравни инспекции

Средно с 18% са нараснали заплатите на чиновниците в районните здравни инспекции (РЗИ). Това оповестиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването (МЗ) . Всички чиновници в 28-те структури на РЗИ ще получат нарастване на работните заплати, считано от 1 януари т.г. в сходство с Наредбата за заплатите на чиновниците в държавната администрация.
 
В някои РЗИ покачването ще надвиши плануваното, според от числеността на личния състав. Повишението ще бъде изплатено на чиновниците дружно със заплатите за март. Данните на Министерство на здравеопазването демонстрират, че приблизително за страната чиновниците на РЗИ получават към 640 лева на месец. В резултат на нарастването се чака междинната заплата да доближи 754 лева
 
В бюджета на Министерство на здравеопазването за 2018 година са заложени средства и за нарастване на работните заплати на чиновниците в държавните психиатрични лечебни заведения, в домовете за медико-социални грижи за деца, в Националния център по трансфузионна хематология и в районните центрове по трансфузионна хематология.
 
В центровете по трансфузионна хематология се чака нарастване на възнагражденията приблизително с 11,5%; в държавните психиатрични лечебни заведения - приблизително с 13%; в домовете за медико-социални грижи за деца - със 7%. През тази година се планува и нарастване на разноските за личен състав на работещите в центровете за незабавна здравна помощ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР