Средно по два кубика дърва за огрев са получили домакинствата

...
Средно по два кубика дърва за огрев са получили домакинствата
Коментари Харесай

Десислава Танева призова за бързи и адекватни мерки от страна на МЗм, за да бъдат обезпечени хората с дърва за отопление

Средно по два кубика дърва за огрев са получили семействата в Сливенско при декларирани сред 8 и 10 куб.м. съществува заплаха при утежняване на времето да не могат да се обезпечат нужните количества за отопление през зимния сезон.

Това сподели по време на съвещание на Комисията по земеделието, храните и горите в Народното събрание заместител – ръководителят й Десислава Танева. Тя насочи запитване към служебния министър на земеделието Явор Гечев какви съответни ограничения ще предприеме министерството за угаждане на поръчките за дърва за отопление, по този начин, че хората да посрещнат зимата спокойни и с упования размер. 

Според министър Гечев все още потребностите от дърва за огрев са нарастнали три пъти по отношение на предходната година, а поръчките по отношение на предходния отоплителен сезон са два пъти повече. До момента изпълнените поръчки на кметовете в страната са на 130% от размерите осъществени през предходната година. „ Все още има обитаеми места, в които поръчките не са изпълнени и има проблем с дървата. Увеличено е количеството на добитата дървесина, макар рестриктивните мерки за дървопреработвателните предприятия “, сподели министърът на земеделието. Нуждата от дърва е повишена поради неналичието на въглища, както и поради прекосяването на отопление на дърва на оранжериите в страната. „ Няма импорт на въглища от Донбас и на дървени плоскости от Китай поради скъпия превоз. Смятаме, че проектът в идващия месец – месец и половина ще бъде изпълнен “, сподели още служебният министър.

Десислава Танева прикани за бързи и съответни ограничения от страна на МЗм, с цел да бъдат обезпечени хората с дърва за отопление преди утежняване на времето.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР