Средно по 4 пъти е почистена всяка от улиците в

...
Средно по 4 пъти е почистена всяка от улиците в
Коментари Харесай

Пътищата в община Мездра са проходими при зимни условия

Средно по 4 пъти е почистена всяка от улиците в Мездра от началото на последния изобилен снеговалеж. Това стана ясно на работна среща на кмета на община Мездра инж. Генади Събков с шефа на Оперативна програма “Чистота “ Николай Несторов, Владимир Стоянов - уредник превоз в комуналното дружество и Добромир Александров- гл. специалист „ Сигурност и ОМП “.
Екипите на Оперативна програма “Чистота “ са почнали да почистват в 22:30 часа на 25.02.2018г. и все още наличният състав е зает с неведнъж прекосяване по към този момент изчистени трасета.
Кметът заяви, че е удовлетворен от почистването на четвъртокласната пътна мрежа в общината, само че е належащо качественото изчистване на пътищата II и III клас през дефилето и до село Горна Бешовица.
На срещата стана ясно, че от 06:00 ч. тази заран е почнало почистването в с. Типченица,а от 08:00 ч. – в с. Ослен Криводол. Около 09:00 ч. бе почистено в с. Зверино, а от към 10:00 ч. се чистят пътищата в селата Ребърково, Люти дол, Кален, Цаконица, Горна Бешовица, Лик и Дърманци.
„ Вече 6 пъти са почистени улиците „ Янко Сакъзов “ и „ Христо Смирненски “ в посока към МБАЛ-Мездра и поликлиниката. 5 пъти чиновниците на общинското дружество са отстранили снега от ул. “Ал. Стамболийски “, 4 пъти е почистено трасето до цех SEBN, а пътя до с. Крета- 2 пъти. Няма улица в гр. Мездра, която да не е изчистена “, сподели Николай Несторов.
Част от жителите на Мездра са откликнали на апела на Общината от последния снеговалеж да не паркират колите си на пътното платно и в пешеходните алеи, изключително към учебните заведения и детските градини. Няма проблем с прекосяване на снегопочистващата техника по ул. “Чавдар “ наоколо до ОУ “Св. Св. Кирил и Методий “ и ул. „ Св.Св. Кирил и Методий “, както и на паркинга зад хотел „ Родина “. Неправилно паркирани коли в пешеходните алеи на ул. “ Ян. Сакъзов “ и ул. “Хр. Ботев “ обаче пречат на прекосяването на профилираната техника.
Тази нощ Оперативна програма “Чистота “ е премахнало снежната завивка на пътищата до селата Руска Бяла и Моравица, като трасетата навреме са опесъчени и не е имало проблеми с прекосяването на рейсовете.
Николай Несторов посочи, че рейсове на Оперативна програма “Чистота “ са минали по всички направления от Общинската транспортна скица и на никое място не са аварирали. Единствено към 07.30 часа през днешния ден е било възпрепятствано прекосяването на рейс към с. Типченица, който е изостанал с към 20 минути от графика си.
Инж. Събков разпореди кметовете на селата в общината да извърнат внимание на транспортните компании за съществуването на съоръжение, належащо при зимни условия.
Оперативна програма “Чистота “ разполага с достатъчнои количества техническа сол и пясък, с които ще се обработят пътищата и пешеходните алеи след прекъсване на снеговалежа. Екипи на комуналното дружество не стопират да чистят четвъртокласната пътна мрежа в общината.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР