Средно около 200 лева на ден излиза ски ваканция в

...
Средно около 200 лева на ден излиза ски ваканция в
Коментари Харесай

Около 200 лева на ден излиза ски ваканция в родните курорти

Средно към 200 лв. дневно излиза ски почивка в родните курорти, сподели изследване на прага на старта на зимния сезон.

В сумата влиза хотел, храна и дневна въжен превоз карта. Цените на нощувките са сходни в ски курортите, като според от категорията и това дали е включено изхранване варират от 50 до 150 лв. дневно на човек, написа " Телеграф ".

„ Готови сме да посрещнем гостите на Банско и да създадем най-хубавото за тяхната зимна почивка. Само сняг да има. Този, който наваля преди дни, не беше толкоз доста. Но температурите са ниски и нашите над 400 оръдия за изкуствена снежна настилка работят на цялостни обороти. Подменихме за новия зимен сезон цялата апаратура за софтуерен сняг по ски пътя, там оръдията са два пъти по-производителни от старите. Закупихме и две нови снегоутъпкващи машини “, съобщи Иван Обрейков, маркетинг шеф на компанията концесионер „ Юлен “. Дружеството ще предложи отлични условия за каране на ски на 16-те писти и за отдих в Пирин.

„ Само сняг да има, другото го можем, потвърдили сме го. Не е инцидентно, че Банско е Зимната столица на Балканите. На 10 и 11 февруари 2024 година най-хубавите алпийци в света ще премерят сили в Пирин планина в две от най-атрактивните дисциплини - великански слалом и слалом. И това несъмнено ще е най-голямото спортно събитие през зимния сезон в цяла България “, сподели още Обрейков.

Сезонните карти до 15 декември са на промоция от 1500 лв.. Всеки, който е закупил промоционален пропуск, ще получи безвъзмезден достъп до трибуната за Световната купа под Тодорка и картичка с подпис на звездата ни Алберт Попов. След приключването на промоцията ще бъдат ясни точните цени.

От 50 до 150 лв. броим за нощувка в Пампорово. Цената зависи от категорията на хотела и от това дали е включено изхранване. Лифт карти с понижение могат да се купят до 10 декември за прилагане на оборудванията и пистите в курорта. До тази дата може да се зареди сезонна въжен превоз карта за 1600 лв., а дневната за възрастен ще бъде 82 лева Все още не е ясно каква ще е цената на картите през сезона. Миналата година дневната за възрастен струваше 85 лв..

От Боровец пък оповестиха, че във връзка със студентския празник, на 9 и 10 декември кабинков въжен превоз ще работи със общоприетоо зимно работно време от 8,30 до 17 ч., с летни цени. Цената за възрастен е 30 лв., а за деца и хора на над 65 години цената е на половина.

Лифтовете на Витоша се чака да отворят преди празниците, а сезонът ще бъде стартиран, когато има задоволително условия за каране на ски, разяснява Ян Калчев, изпълнителен шеф на „ Витоша ски “.

В момента тече ремонт на оборудванията, който няма да завърши за студентския празник, добави Калчев. Цените на въжен превоз картите ще се запазят на равнищата от предходната година, като дневната за възрастен ще е 35 лв.. „ Витошко лале “ ще бъде отворена, когато има подобаващите условия за каране на ски.

Хотелиерите в курорта Банско се надяват на следващ мощен сезон макар комплицираното интернационално състояние и неналичието на съветски, украински и израелски туристи. Надеждите им са свързани с раздвижването на турския пазар, където се надяват и на поддръжка от страната, с цел да се улесни престоят на турските туристи у нас. „ Турските туристи като профил се приближават до израелските.

Те идват на почивка за по 6-7 нощувки, а не за по 2-3 нощувки както румънците, гърците и българите. Тази зима цените на нощувките ще са 10-15% по-високи, колкото е инфлацията “, съобщи Бурхан Немутлу, изпълнителен шеф на „ Регнум България “ и ръководител на Българо-турската търговско-индустриална камара.

За него и сътрудниците му главен проблем си остава неналичието на втори кабинков въжен превоз. Според Малин Бистрин, ръководител на Съюза на локалния бизнес, различен огромен проблем на сектора е качеството на фрагментите. Защото от години страната ни е донор за фрагменти в Европа.

Любителите на белите спортове към този момент нямат самообладание да сграбчен ските и да се насладят на зимната си почивка. Най-добрият ни зимен курорт Банско ще даде формален старт на зимен сезон 2023/2024 година на 16 декември (събота). Легендата на белите спортове Марк Жирардели ще е ВИП посетител на откриването.

Той ще поведе единия от тимовете в демонстрационното втурване по писта „ Томба “ на Бъндеришка поляна под аплодисментите на стотици туристи. До дни ще стане ясно коя друга звезда ще дойде у нас.

За феновете на музиката концерт в Пирин планина ще изнесе певицата Михаела Филева, а за почитателите на обичаната игра „ Открий съкровището “ под снега ще бъдат скрити голям брой атрактивни награди. Ще има още приятни страсти за огромните, както и куп красиви изненади за дребните фенове на планината.  
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР