Средно около 10 години е продължителността на използването на електроуредите

...
Средно около 10 години е продължителността на използването на електроуредите
Коментари Харесай

Колко е дълъг животът на големите и малките електроуреди

Средно към 10 години е продължителността на потреблението на електроуредите в семействата. 40 на 100 от тях разчитат на уредите си повече от 10 години , а 30 на 100 - над 15 години.

Производителите на домашен уреди и в този момент извършват обсъжданите в Европейски Съюз нови регулаторни актове, които целят опцията електрическите и електронните уреди да могат да бъдат поправяни, с цел да може животът им да се удължи. Това разяснява за Българска телеграфна агенция Габриела Чифличка, общоприет секретар на APPLiA България, сдружението на производителите на домашен електроуреди.

Всеки производител на такива уреди от години предлага следпродажбен сервиз, който клиентите могат да употребяват при недостатък в уреда , добави Чифличка. Новият правилник за екодизайн на устойчиви артикули ще засегне огромна група артикули.

Според Чифличка новият правилник за екодизайн на устойчиви артикули ще засегне доста огромна група артикули, в това число и домакинските уреди. Изключение ще има за храни, фуражи, медицински произведения.

Тя посочи, че новите европейски правила занапред стартират да се гледат в Съвета на Европейски Съюз и Европейския парламент, като разискванията се чака да продължат и през идната година - първите две тримесечия. Идеята е с въвеждането на избрани условия да се трансформира устойчивостта на продуктите в норма, сподели Чифличка и добави, че за членовете на сдружението това е тактика от години, тъй като устойчивостта се вкарва още на равнище дизайн.

Генералният секретар на APPLiA България заяви, че в проучвания в Европейски Съюз се показва, че междинният живот на огромната бяла техника е от 10 до 12 години, а на дребните домашен уреди - към 12,5 години. Фирмите не престават да работят в тази тенденция, да вкарват нововъведения за по-енерго- и ресурсно ефикасни уреди, добави Чифличка. По думите й браншът, в разискванията на тези тематики, показва визията си, че производителите би трябвало да имат свободата да иновират.

Те към този момент са постигнали енергийна успеваемост на уредите над 80 %, а от предходната година се ползват новите европейски условия за екодизайн и енергиен етикет за няколко продуктови групи домашен електроуреди (хладилни уреди, перални, комбинирани перални със сушилня, съдомиялни), като енергийните условия към домакинските уреди станаха още по-строги.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР