Средно на един смартфон се падат по 9,8GB данни месечноМобилните

...
Средно на един смартфон се падат по 9,8GB данни месечноМобилните
Коментари Харесай

В Индия ползват най-много мобилен интернет

Средно на един смарт телефон се падат по 9,8GB данни месечно

Мобилните консуматори в Индия употребяват най-вече интернет (снимка: CCO Public Domain)

Индия се оказа водач измежду всички страни в света по размер на мобилния интернет трафик приблизително на един смарт телефон. Това сочи регулярното проучване на шведската компания Erocsson за развиването на мобилните мрежи в световен мащаб.

На всеки смарт телефон в Индия се падат приблизително по 9,8GB данни на месец, получени от модема за мобилна връзка. Най-близките съперници по този индикатор са районът Северо-Източна Азия със 7,1GB и Северна Америка със 7GB.

Най-нисък пък е индикаторът за мобилен интернет трафик в Средния Изток и Африка – там на един смарт телефон се падат приблизително 3GB, демонстрират резултатите от проучването.

Лидерството на Индия е обусловено от спецификата на пазара в страната, където фирмите влагат точно в развиването на мобилните мрежи и обвързваните с тях артикули, до момента в който елементарната кабелна инфраструктура е на назад във времето.

Прогноза за мобилния трафик в другите райони на света (източник: Ericsson)

Индия обаче скоро ще отстъпи водещата си позиция – след пет години страната ще изостане два пъти в мобилния трафик от Северна Америка и повода за това ще бъдат 5G мрежите, сочи анализът.

В развитите страни мрежите от пето потомство ще навлизат доста по-бързо, което ще докара до смяна на цените и сюжетите за потребление на мобилния интернет.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР