Средно на денонощие в участъка преминават над 5 000 превозни

...
Средно на денонощие в участъка преминават над 5 000 превозни
Коментари Харесай

АПИ: На кръстовището, където катастрофира Местан, не е имало инциденти

Средно на денонощие в сектора минават над 5 000 транспортни средства и от стартирането на правата в употреба през 2014 година до момента в региона на кръстовището при село Загорско няма пътни произшествия. Това се сочи в прессъобщение на Агенция " Пътна инфраструктура " по отношение на злополуката, при която умря 6-месечно бебе, а трима са ранени и в която взе участие водачът на ДОСТ Лютви Местан.
Кръстовището на път I-5 Кърджали – Маказа при село Загорско е проектирано, издигнато и сигнализирано по всички правила на нормативната уредба, по които са построени всички кръстовища. По мотив пътния случай в неделя Агенция " Пътна инфрастуктура " моли всички специалисти от неправителствения бранш и медиите да се въздържат от разпространението на голословни и невярни изказвания, написа в прессъобщението.
Проектът за пътна сигнализация е направен съгласно Закона за придвижване по пътищата и е координиран от " Пътна полиция ", допълват още от АПИ.
Припомняме, че още в понеделник (15 април) Институтът за пътна сигурност, управителен от някогашния началник на КАТ Богдан Милчев, популяризира известие за злополуката. ИПБ твърди, че на мястото няма ограничаване на скоростта, а разбор по Гугъл Street View разкривал " неприемливо безхаберие от страна на стопанина на пътя по отношение на определените пътни знаци за обозначаване на разклони и въвеждане на ограничавания в зоната на тези разклони " (СНИМКА на видимостта на пътуващите към Маказа и СНИМКА на пътуващите към Кърджали). Освен Институтът споделя, че " от 2013 година досега на този пътен сектор са станали голям брой тежки пътнотранспортни катастрофи, като по-голямата част от тях са на кръстовища ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР