Средно годишно има по 70-80 случая на посегателство срещу медици.

...
Средно годишно има по 70-80 случая на посегателство срещу медици.
Коментари Харесай

Графа в кампания срещу насилието над лекари


„ Средно годишно има по 70-80 случая на посягане против медици. За последните 2 години има над 100 случая в Спешна помощ. За това време има единствено 4 ефикасни присъди ”. Това изясни в предаването „ Събуди се ” доктор Галинка Павлова, заместник-председателят на Българския лекарски съюз.

БЛС стартира акция против насилието над медици.

„ Има % от хората, които са непоправимо нападателни. Срещу тях нищо не може да се направи. Но има хора, които на моменти се държат съответно. Спрямо тях фактически би могло да се реализира някакво влияние ”, разяснява доктор Лъчезар Захариев, травматолог от „ Пирогов ”. „ Нещата в никакъв случай не са чак толкоз неприятни, колкото наподобяват на пръв взор. 99% от сътрудниците са приели специалността си като задача. Трябва да сме малко по-толерантни един към различен. Такива акции са доста значими ”, счита доктор Захариев.

 „ Трябва постоянно да има вяра, това е смисълът на акцията ”, съобщи Владимир Ампов – Графа, който написа песента „ Надежда ”. „ Важно е тази акция да провокира законови промени в връзките сред лекар-пациент. Тази експанзия е отражение на цялото ни общество. Не е метода да извадиш пестник и да удариш ”, съобщи Графа, в ефира на Нова тв.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР