Средно 140 са халбите, консумирани на глава от населението в

...
Средно 140 са халбите, консумирани на глава от населението в
Коментари Харесай

Ръст в производството на бира

Средно 140 са халбите, употребявани на глава от популацията в Европейски Съюз през 2017 година, оповестяват от Съюза на пивоварите в България във връзка последния отчет на Пивоварите на Европа за бирения бранш.

Продължава да пораства и броят на пивоварните на континента, като през 2017 година те са 9450, а в този момент - в края на 2018 година, към този момент надвишават 10 700, от които близо 6000 са микропивоварни с годишно произвеждане под 1000 хектолитра бира.

Статистиката на Пивоварите на Европа демонстрира, че по веригата "от зърното до халбата " през 2017 година в Европа пивоварите са генерирали към 2,3 милиона работни места във всички свързани браншове, като непосредствено заетите в производството на бира са към 124 470 души. Страните от Европейски Съюз събират близо 42 милиарда евро под формата на налози от пивоварната промишленост, в това число 10,9 милиарда от акцизи върху бирата.

Производството на бира в Европейския съюз се е нараснало с близо 2 млн. хектолитра до 396 млн. хектолитра за 2017 година. С произвеждане от 93 млн. хектолитра Германия е водещият пивопроизводител в Европа, следвана от Англия и Полша - и двете с произвеждане от по 40 млн. хектолитра.

В България през последните три години производството на бира годишно надвишава 5 милиона хектолитра, а броят на пивоварните от 16 нараства на 24.

Европейската бира се радва на огромен интерес в целия свят и доста страни членки усилват износа си. 87 млн. хектолитра от бирата, създавана в Европейски Съюз, се изнася в 123 страни. Белгия и Германия са най-големите експортьори на бира в Европа. Всяка от тях изнася по 15 млн. хектолитра, от които една трета са за страни отвън Европейски Съюз.

Безалкохолните бири и бирите с ниско наличие на алкохол сега съставляват 6 на 100 от пазара на бира в Европейски Съюз. Това демонстрира, че уравновесеният и по-здравословен метод на живот се радва на възходяща известност измежду потребителите, показват от Съюза на пивоварите. Проучване, извършено през 2018 година в 12 страни от Европейски Съюз от организацията Reputation Institute, демонстрира, че за близо половината от интервюираните, умерената приложимост на алкохол е част от консуматорската им просвета или метод на живот и те правят оценка високо новаторските варианти за нискоалкохолни и безалкохолни бири, които пивоварните все по-често оферират. На съвсем 100 % от създаваните в България бири пивоварните разгласяват лист на съставките на съответните марки, както и енергийната им стойност, показва Ивана Радомирова - изпълнителен шеф на Съюза на пивоварите в България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР