Средният месечен наем за апартамент в Манхатън надхвърли 5000 долара

...
Средният месечен наем за апартамент в Манхатън надхвърли 5000 долара
Коментари Харесай

Цените на жилищните наемите в Манхатън удариха нов рекорд

Средният месечен наем за апартамент в Манхатън надвиши 5000 $ за първи път, а брокерите считат, че търсенето и цените продължат да нарастват още повече през есента.

Средният наем на апартамент през юни е бил 5058 $, най-високият в историята, съгласно отчет на Miller Samuel и Douglas Elliman. Средните цени за наем са се повишили с 29% по отношение на предходната година, до момента в който междинният наем е повишен с 25% до 4050 $ на месец.

Продължаващият ценови напън при наемите в Манхатън може да докара до по-висока инфлация през идващите месеци и да окаже по-голям напън върху Федералния запас да увеличи лихвите в опит да успокои цените.

" Няма признаци за закъснение, най-малко не още ", споделя Джонатан Милър, основен изпълнителен шеф на Miller Samuel. Милър съобщи, че по-високите лихвени проценти по ипотечните заеми и страховете от спад в жилищния бранш притеглят повече евентуални клиенти към пазара на наемите.

Брокери регистрират, че доста фамилии и наематели, които са напуснали града по време на пандемията, в този момент се завръщат макар опасенията за високата престъпност, налозите и други. По-младите наематели също влизат на пазара на наеми. Милениалите и даже някои членове на о потомство Z идват в града също попадат в тази група.

Юли и август нормално са най-хубавите месеци за отдаване чартърен в Манхатън, защото наемателите търсят опция за септември, преди да се върнат на учебно заведение и работа. " Когато добър наем излезе на пазара, изключително в центъра, има опашки ", споделя експерт в бранша.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР