Средният брой на свързаните устройства в едно домакинство се е

...
Коментари Харесай

След пандемията: променя се възприятието за умен дом


Средният брой на обвързваните устройства в едно домакинство се е нараснал до над 17, сочи ново изследване (снимка: CC0 Public Domain)

Интересът на потребителите към „ интернет на нещата “ и технологиите за образован дом продължава да пораства, откри и зследване, извършено от доставчика на персонализирани информационни услуги Plume .

През миналата година бизнесът се приспособява към хибридната работа след пандемията. Служителите в този момент последователно се завръщат в офиса, откакто съвсем напълно работеха от къщи в продължение на доста месеци. Това време беше основно за стимулиране на растежа в продажбите на интелигентни домашни устройства, разкри изследването.

Една от основните трендове е, че възходящият интерес на потребителите към интернет на нещата (IoT) и технологиите за интелигентен дом не демонстрира признаци на закъснение. Проучването сочи, че в международен мащаб междинният брой свързани устройства в дома е 17,1 към края на юни 2022 година, което е с 10% повече в съпоставяне със същия интервал на миналата година.
още по темата
Европа демонстрира най-голямата смяна. Там междинният брой свързани устройства на домакинство се е нараснал с 13% до 17,4. Едновременно с това – и напълно закономерно – се усилва и броят на устройства в семействата, които употребяват данни от облака.

Любопитна детайлност е, че на фона на този растеж най-голямо понижение на потреблението на данни се следи при фитнес велосипедите: с 23%. Това евентуално отразява смяна в потребителското държание, защото хората от ден на ден избират да упражняват навън.

„ Данните отразяват два забавни интервала – първата половина на 2021 година, когато потребителите последователно излизаха от пандемичните ограничавания, и първата половина на 2022 година, когато хората започнаха да се „ завръщат “ в действителността ”, разяснява Тод Грантъм, основен маркетинг шеф на Plume.

Според него, макар радикално другите условия, явно е, че интелигентните домове и IoT устройствата остават основни за нашия обвързван метод на живот.

В допълнение към огромния растеж в размерите на устройствата, изследването откри и по-голямо многообразие на типовете устройства. Смартфоните остават най-популярното устройство в домовете – приблизително над 6 на домакинство във всички локации.

Показателна наклонност е и, че от ден на ден се следи потреблението на мрежовата функционалност „ посетители “ за специфичен режим на позволен достъп до мрежата.

Друга основна наклонност, разпозната от Plume, е повишаването на междинния брой блокирани кибер закани. Проучването откри, че в международен мащаб междинният брой киберзаплахи, блокирани от Plume, се е нараснал доста (51%) през първата половина на годината.

Най-силно повишената категория закани са ботнет мрежите, където блокираните опити за офанзива са се нараснали с 84%, следвани от злоумишлен програмен продукт с растеж от 58%, шпионски и рекламен програмен продукт с 40% нарастване.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР