Средните температури през септември ще бъдат над климатичните. През най-топлите

...
Средните температури през септември ще бъдат над климатичните. През най-топлите
Коментари Харесай

Синоптикът Петър Янков с необичайна прогноза за целия септември

Средните температури през септември ще бъдат над климатичните. През най-топлите дни при започване на месеца ще бъдат измерени стойности до 36-37 градуса. Като цяло тази година септември ще бъде по-топъл от нормалното. Това сочи прогнозата на Петър Янков, дежурен синоптик на TВ-MET, осведоми „ Труд ”.

Валежните дни ще бъдат под нормата, като в множеството елементи на страната месечните количества ще останат под междинните. Ще има доста слънчеви часове и множеството дни ще са подобаващи за морски и планински туризъм, с ангажимента, че въпреки всичко е септември.

През първите три-четири дни на месеца ще бъде топло, след пладне в низините и равнините горещо с оптимални температури от 30 до 37 градуса, по брега на морето 27-30. Сутрините ще са свежи и на първи и втори най-ниските температури ще са от 12 до 17 градуса, само че след това едва ще се покачат. Ще бъде слънчево. Временни заоблачавания ще има в утринните часове над Южното Черноморие, а след пладне над планините. Без превалявания.





Около Деня на Съединението от северозапад ще поникне малко по-свеж въздух и дневните температури ще се намалят с 3-5 градуса. Ще има и по-съществени заоблачавания с къси превалявания, съпроводени от гръмотевици, ще паднат на малко места основно към планините.
В края на десетдневието още веднъж ще бъде най-вече слънчево. Температурите ще се покачат и в множеството низини и равнини ще надвишават 30-33 градуса.

В началото на второто десетдневие се чака краткотрайно намаляване на температури, съпроводено със заоблачаване и валежи, като по-осезаемо ще бъде захлаждането в западната половина на страната. Впоследствие още веднъж ще се откри слънчево време и ще се затопли, само че сутрините към този момент ще са прохладни с минимални стойности в някои от дните от 8 до 13 градуса.

Условия за краткотрайни валежи и захлаждане ще има към 17 септември.





В началото на третата десетдневка времето ще бъде топло и най-вече слънчево. Впоследствие ще бъде изменчиво с най-голяма възможност за превалявания през интервала 25-28 септември, когато и есента ще подсети за себе си.

Народна метеорология

Дъжд на Кръстовден носи изобилие

Народната метеорология включва прогнози за времето, които са учредени на обичайните знания и наблюдения върху придвижването на небесните тела, атмосферните феномени, държанието на животните, положението на дърветата и растенията. В тях е синтезиран многовековният трудов опит на селския собственик и нормално те се предават от потомство на потомство като доказано от практиката знание. За септември националната метеорология гласи:

Сух септември – влажен октомври. Какъвто е денят на свети Симеон (1 септември), подобен ще е целият декември. Ако на Кръстовден (14 септември) вали дъжд, годината ще е плодовита.

Геомагнитна интензивност

Магнитни стихии в първите дни

Септември ще стартира с нараснала геомагнитна интензивност и слаби магнитни стихии в полярните зони. Впоследствие земното магнитно поле ще се успокои и през множеството дни ще бъде умерено. Слънчевата интензивност ще бъде ниска. Временно увеличаване на геомагнитна интензивност се чака в края на месеца.

През септември става преходът от лято към есен. Денят сензитивно понижава и в края на месеца нощта има превес – 12 часа и 12 минути, а денят е дълъг – 11 часа и 48 минути.

Най-често през този месец доминира антициклоничният вид време – най-вече слънчево и топло. Температурите са с към 4-5 градуса по ниски от тези през август и най-често оптималните температури са сред 23 и 28 градуса. Въпреки по-късия ден, слънчевите лъчи от време на време могат да бъдат и горещи, а времето задушно.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР