Средните сметки за енергия на домакинствата в Нидерландия ще нараснат

...
Средните сметки за енергия на домакинствата в Нидерландия ще нараснат
Коментари Харесай

Холандските семейства са изправени пред по-високи сметки за енергия

Средните сметки за сила на семействата в Нидерландия ще набъбнат фрапантно, откакто през 2024 година изтече наложеният от страната таван на цените, заяви в сряда холандският вестник Telegraaf, базирайки се на асоциацията на притежателите на жилища VEH.

VEH изрази угриженост, че краткотрайната помощ, която ще продължи до края на 2023 година, няма да е задоволителна, с цел да отбрани потребителите и да ограничи покачващите се цени. Тя се притеснява от двойно нарастване на сметките за сила заради нарастването на налога върху силата и по-високите цени на силата.

" Призоваваме кабинета на Нидерландия да предотврати превръщането на сметките за електрическа енергия в недостъпни за доста семейства след идната година ", съобщи пред Telegraaf шефът на VEH Синди Кремер.

Според изчисленията на VEH налозите за семействата със приблизително ползване на сила ще набъбнат с 528 евро (548 долара) спрямо 2021 година, а сметките за електрическа енергия и газ ще скочат с 2500 евро (2580 долара) заради високите цени на изкопаемите горива.

През октомври нидерландското държавно управление разгласи пакет от ограничения в размер на 23,5 милиарда евро за компенсиране на повишението на енергийните цени и отпусна още 3 милиарда евро в поддръжка на дребните и междинните предприятия. Страната вкара също по този начин таван на потребителските цени на газта и електрическата енергия, възлизащ на 1,45 евро за пространствен метър газ и 0,4 евро за киловатчас.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР