Средните климатични максимални температури за септември ще са между 23

...
Средните климатични максимални температури за септември ще са между 23
Коментари Харесай

Очаква ни топъл септември

Средните климатични оптимални температури за септември ще са сред 23 и 28 градуса, а междинните минимални - сред 11 и 16 градуса. Това гласи прогнозата за идващия месец, направена от синоптика Петър Янков за Actualno.com.

Сухи интервали за месеца са сред 9 и 11 септември и от 18 до 29 септември, а валежните интервали - от1 до 8 и от 12 до 17 септември. Септември е сравнитерно топъл месец, като най-често по-топлите дни (температура над 25 С) са през първата половина от месеца.

По-топъл септември от нормалното

Средните температури през месеца ще бъдат над климатичните правила. Като цяло, тази година месец септември ще бъде по-топъл от нормалното. Валежните дни ще бъдат доста под нормата, като в множеството елементи на страната месечните количества ще останат под междинните. Ще има доста слънчеви часове и множеството дни ще са подобаващи за морски и планински туризъм. В средата на месеца има условия за чести понижени видимости в утринните часове. През септември лятото си отива, а на 23-ти e началото на астрономическата есен. Метеорологичната, същинска есен ще настъпи по-късно - в края на месеца - заради слънчевото и топло време от 23 до 30 септември, с температури от 28 до 33 градуса.

Прогноза по седмици

Месецът ще стартира с превалявания основно в северната половина от страната. Интезвни дъждове с гръмотевици се чакат в Добруджа и по Черноморското ни крайбрежие. От 3 до 4 септември ще има повече слънце и топло за сезона време - оптимални температури от 32 до 37 градуса. Слаби превалявания се чакат от 6 септември, като по Черноморското ни крайбрежие ще превали на 8 и на 9 септември.

В началото на втората десетдневка - от 10 септември - се чакат повече слънчеви часове. Сухо без превалявания ще бъде времето в средата на месеца. В интервала 12 до 14 утрините ще са свежи с условия за краткотрайни мъгли. Временни заоблачавания ще има в утринните часове над Черноморието, а след пладне - над планините, без превалявания. Слънчевото време със постоянна въздушна маса над страната ще продължи до 17 септември. Дневните температури ще доближават стойности от 24 до 29 градуса. Към 18-и - 19-и от северозапад ще поникне пресен въздух и дневните температури ще се намалят сензитивно под 25 градуса. По-интензивни превалявания в западните елементи от страната ще има към 21, 22 септември

През третата десетдневка ще има повече слънце.В интервала от 23 до 29 септември над цялата страна ще бъде най-вече слънчево. Дневните температури ще доближават 28 - 33 градуса. Валежи и захлаждане с есенни температури се чакат от 30 септември и при започване на октомври.

Геопрогноза

Месецът ще стартира със слаба геомагнитна интензивност. В интервалите от 6 до 8 септември и от 14-и до 17-и се чака повишение на геомагнитната интензивност и слаби магнитни стихии в полярните зони. До края на месеца земното магнитно поле ще се успокои и ще бъде умерено. Слънчевата интензивност ще бъде ниска. Октомври ще стартира със слаба геомагнитна интензивност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР