Средната заплата на служителите на Лидл България в община Пловдив

...
Средната заплата на служителите на Лидл България в община Пловдив
Коментари Харесай

Lidl публикува средната заплата на служителите си

Средната заплата на чиновниците на " Лидл България " в община Пловдив е с над 80% над междинната работна заплата в бранш търговия в общината, а приносът на веригата към локалния бюджет за 2021 година възлиза на близо 219 хиляди лева Това са единствено част от резултатите от втората оценка на икономическото влияние от активността на Лидл България за 2021 година – Ефектът Lidl, направена от Института за пазарна стопанска система (ИПИ).

Със своите 9 магазина в община Пловдив – най-вече след София - " Лидл България " е измежду значимите работодатели и данъкоплатци в района, допринасящи доста за развиването на локалната стопанска система. Според разбора на ИПИ, междинната заплата на чиновниците на веригата в община Пловдив е с 44% по-висока от междинната въобще в цялата община. Подобна е позицията на Лидл България и по отношение на междинните заплати във всички 51 общини, в които веригата участва, което я трансформира в един от факторите, определящи локалните пазари на труда. Особено мощно е това въздействие в по-малките общини, където разликата в заплатите е повече от два пъти в интерес на Lidl.

Данните на ИПИ демонстрират и съответното влияние от работата на " Лидл България " за локалната стопанска система като резистентен поданик. За 2021 година компанията е внесла 218 973,69 лева под формата на локални налози и такси в общинския бюджет на Пловдив, което се равнява на 0,13% от налозите в общината. Общата сума на импортираните налози от компанията за 2021 година в държавния и локалните бюджети възлиза на 42,3 млн. лева

" Гордеем се с резултатите от нашата активност, доказани и от експертите, и сме окуражени да продължим да ги надграждаме и развиваме. Така Ефектът Lidl, както назоваваме нашия принос към стопанската система, ще има все по-голям смисъл и наличие, а изгодите за стопанската система като цяло, само че и по райони, ще са все по-значими “, сподели Любомир Хърсев, административен и финансов шеф на Лидл България.

Съвкупният принос към стопанската система на страната от активността на " Лидл България " за 2021 година възлиза на 1,61 милиарда лева.  – растеж от 44% по отношение на 2019 година Освен водачество в сектора по междинни равнища на възнаграждение, настоящата оценка на ИПИ за икономическото влияние на веригата демонстрира и забележителен растеж при взаимоотношението с българските производители и повишение на заплащанията за артикули от България, които са нарастнали с 58% по отношение на 2019 година Измерването на цялостния отпечатък на компанията върху стопанската система на страната бе направено за първи път през 2019 година и стана известно като Ефектът Lidl.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР