Средната заплата на шефовете на фирми в страната е 13

...
Средната заплата на шефовете на фирми в страната е 13
Коментари Харесай

Шеф да си! Средната заплата на големите клечки удари 13 333 лв.

Средната заплата на шефовете на компании в страната е 13 333 лева, излиза наяве от мнение на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) във връзка предлагането на държавното управление минималната заплата от януари 2025 година да бъде 1077 лева

За предходната година междинната заплата в частния бранш е 1990 лева Но има голяма разлика в заплатите на наетите служащи и шефовете на компании.



През 2023 година броят на хората, получили приходи от контракти за ръководство и надзор, е 30 хиляди, като те са получили общо 4,8 милиарда лева

Оказва се, че шефовете на компании са получили приблизително по 160 хиляди лева за година или по 13 333 лева на месец.

А междинната заплата на наетите служащи и чиновници в страната през предходната година е била 1867,63 лева

От АИКБ упорстват формулата за установяване на минималната заплата да бъде изменена, тъй че най-ниското заплащане за идната година да е по-малко от препоръчаните от държавното управление 1077 лева Действащото в този момент предписание е, че минималната заплата е 50% от междинната.



Според мнението на АИКБ заплатите на шефовете на компании би трябвало да бъдат изключени от формулата за установяване на минималната заплата. А при установяване на междинната заплата да бъдат изключени изплащаните награди, парите за нощен труд, за работа на смени, за ексклузивен труд и добавки за трудов стаж. Така минималната заплата би трябвало да бъде малко над 800 лева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР