Средната възраст на депутатите в 49-ия парламент е около 46

...
Средната възраст на депутатите в 49-ия парламент е около 46
Коментари Харесай

Средната възраст на депутатите в 49-ия парламент е около 46 години, 58 от тях са жени

Средната възраст на депутатите в 49-ия парламент е към 46 години, 58 от тях са дами. Това заяви за Българска телеграфна агенция представителят на Централната изборна комисия Росица Матева.

Абсолютно същата е била броя на дамите и в предходното 48-о Народно заседание, разяснява Матева. Мъжете и тогава, и в този момент са 182-ма от 240 народни представители.

Държавният глава Румен Радев привиква първото съвещание на новоизбраното 49-ото Народно заседание в сряда на 12 април от 10.00 часа, оповестиха по-рано от прессекретариата на президента.

Най-възрастният народен представител и в този парламент е Вежди Рашидов, удостовери Матева. По Конституция най-възрастният присъстващ депутат открива първото съвещание на новоизбраното Народно заседание.

Вежди Рашидов беше определен за ръководител на 48-ия парламент след три дни несполучливи опити политическите сили да реализират консенсус кой да заеме този пост.

Най-младият народен представител в новото 49-ото Народно заседание е Георги Кръстев от ГЕРБ-СДС, роден през 1999 година, заяви още Матева. Кръстев влиза в Народното събрание като депутат от Русе.

Този път водачът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов ще постави клетва като народен представител. Председателят на „ ИТН “ Станислав Трифонов се отхвърли да е депутат в 49-ия парламент.

Ветеранът с най-дълъг стаж в Народното събрание - Рамадан Аталай от Движение за права и свободи, още веднъж ще бъде народен представител от Пловдив област, като това ще е неговият 12-и парламент.

В 49-ото Народно заседание ГЕРБ-СДС получава 69 мандата, коалиция „ Продължаваме Промяната - Демократична България “ ще има общо 64 народни представители. Партия „ Възраждане “ ще бъде с 37 депутати, Движение за права и свободи - с 36. Депутатите на „ Българска социалистическа партия за България “ ще бъдат 23-ма, а на „ ИТН “ - 11.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР