Средната възраст е най-нещастна, според ново икономическо проучване, което определя

...
Средната възраст е най-нещастна, според ново икономическо проучване, което определя
Коментари Харесай

Откриха възрастта, при която сме най-нещастни

 Средната възраст е най-нещастна, съгласно ново икономическо изследване, което дефинира 47.2 години като миг на върхово злощастие в развития свят.

Професорът от колежа в Дартмут Дейвид Бланчфлауър, някогашен началник в Банката на Англия, е проучил данни в 132 страни за премерване на връзката сред благополучието и възрастта.

Той заключава, че във всяка страна има " крива на щастието “, която е U-образна в продължение на целия живот. Тя доближава най-ниското си равнище в разрастващите се страни на 47.2.

" Траекторията на кривата важи в страни, където междинната заплата е висока, и където не е, и където хората са склонни да живеят по-дълго, и където живеят по-кратко ", написа Бланчфлауър в изследване, което бе публикувано в понеделник от Националното икономическо бюро и представено от Reuters. 

Изследването има все по-голяма значителност във време, когато в обществата има все по-голяма информираност за значимостта на опазването на психологичното здраве, изключително в резултат на финансовата рецесия и на фона на възхода на глобализацията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР