Средната учителска заплата е поддържано да бъде с 25% над

...
Средната учителска заплата е поддържано да бъде с 25% над
Коментари Харесай

Близо 800 милиона лева повече за образование през 2022 г.

Средната учителска заплата е поддържано да бъде с 25% над междинната заплата

"Средствата за обучение са в размер на 6,4 милиарда лв., което е нарастване със 785 лева по отношение на предходната година. Средствата за просвета са 710,2 млн. лева ", това съобщи министърът на образованието в оставка акад. Николай Денков при представянето на доклада на Министерството за последните седем месеца.

"Средната учителска заплата е поддържано да бъде с 25% над междинната заплата за страната, а от 1 септември началната заплата за преподавател е 1486 лева ", посочи просветният министър в оставка.

"Във връзка с инфлацията са обезпечени над 20 милиона лв. за храна за деца от 1 до 4 клас ", добави той.

И добави, че за режийни разноски са обезпечени в допълнение 66 милиона лв..

"Приети са 21 национални стратегии за развиване на образованието, в това число няколко нови стратегии, измежду които най-мащабна е "Заедно в изкуството и спорта " за извънкласни действия ", сподели още акад. Денков.

"За възстановяване на материалната база са обезпечени в допълнение 50 милиона лв., 15 милиона лв. за спортни площадки и 70 млн. лева по подписаните още през 2020 година контракти за създаване и реконструция на ясли и детски градини ", добави Министърът на образованието в оставка.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР