Средната цена на петрола сорт Урал за периода от 15

...
Средната цена на петрола сорт Урал за периода от 15
Коментари Харесай

Русия продава петрола си средно за 46,82 долара за барел

Средната цена на петрола вид Урал за интервала от 15 декември 2022 година до 14 януари 2023 година е възлизала на 46,82 $ за барел, оповестява на уеб страницата си съветското министерство на финансите, съобщи Българска телеграфна агенция. Това значи, че той се е котирал под тавана от 60 $ за барел, натрапен от Запада.

Към 11:50 ч. българско време цената на петрола вид Урал на европейския спот пазар (CFR) доближи 56,15 $ за барел, осведоми investing.com.

" Разчетите на министерството на финансите на Русия демонстрират, че митото при износа на петрол от Руската федерация от 1 февруари 2023 година ще бъде понижено с 3,9 $ и ще доближи до 12,8 $ за звук недопечен нефт ", се споделя в известието на съветското финансово министерство.

Износното мито на бензина, предопределен за продажба, се намалява до 3,8 $ на звук, а на нафтата до 7 $ на звук. При износа на полутечен природен газ митото ще възлиза на 21 $ на звук.

По-рано беше обявено, че от 1 януари износното мито за нефта в Русия е на равнище от 16,7 $ за звук, отбелязва ТАСС.

Петролът вид Урал е съществена суровина, която се преработва в петролната рафинерия " Лукойл Нефтохим Бургас ", напомня Българска телеграфна агенция.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР