Средната цена на жилищата в Торонто през август 2017 г.

...
Средната цена на жилищата в Торонто през август 2017 г.
Коментари Харесай

С 35% по-малко сделки с имоти в Торонто

Средната цена на жилищата в Торонто през август 2017 година е била 730 000 USD. Това е с 3% повече в съпоставяне със същия месец на предходната година, само че по-малко спрямо юли на настоящата, когато покупко-продажби са се сключвали на равнища към 750 000 USD, сочат данните на Съвета по недвижими парцели на Канада.

С 35% по-малко покупко-продажби са били осъществени през август в съпоставяне със същия интервал на 2016-а. Техният брой за предишния месец е бил 6357. Спад от 6.7% има при парцелите, оповестени за пръв път за продажба. По този метод са достигнати най-ниските равнища от август 2010 година

Интересът на купувачите към придобиване на къщи се срина с 42% през август тази година в съпоставяне със същия интервал на предходната. Цените остават съвсем непроменени. Отчита се растеж едвам от 0.3%.

Жилищата в затворени комплекси остават най-търсените парцели. Цената им за година се е повишила с 21% и към този момент се търгуват против 500 000 USD.

„ Що се отнася до целия пазар на жилища, в случай че обстановката продължи да бъде такава, каквато е в този момент, то растежът в цените на годишна база няма да надвиши нивото на инфлацията”, предвижда Джейсън Мърсър, шеф „ Анализи” в TREB.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР